Iovan: Economie „bunicică” la fondul de salarii

Minerii şi energeticienii ar putea primi veşti bune la sfârşitul acestui an. Este economie la fondul de salarii, iar banii se vor împărţi angajaţilor. Rămâne de văzut care vor fi criteriile după care vor fi distribuite sumele. Cert este că, potrivit primelor calcule, fiecare angajat ar putea primi câte cel puţin 500 de lei.

Liderul Sindicatului Energia Turceni, Eugen Iovan, susţine că s-a făcut o economie substanţială la fondul de salarii în acest an. „Economia rezultată, ca şi anul trecut, se va împărţi, în mod egal, la salariaţi. Toată lumea a muncit mai mult. Toată lumea trebuie să fie egală şi să-şi ia din acea economie, pentru că este din medicale. Cei care sunt la serviciu, pe posturile respective, muncesc un pic mai mult să acopere şi problema colegilor care au probleme de sănătate. Este o economie bunicică. Este pe undeva pe la 500-600 de lei pentru fiecare salariat. Atât intuiesc eu. Nu toată lumea a muncit? Toţi cei 13 mii de oameni trebuie să ia bani în plus. Toată lumea trebuie să ia, pentru că aşa este corect”, a transmis sindicalistul.

Nicu Bunoaica, lider de sindicat la Cariera Lupoaia, se îndoieşte că vor fi criterii corecte pentru ca aceşti bani să fie distribuiţi salariaţilor. El nu a fost lăsat să participe la comisia mixtă între administraţie şi sindicate şi ameninţă compania cu judecata. „Probabil vor da banii iarăşi la sindicate şi vor începe să atragă oameni în sindicate cu aceşti bani. Văd că oamenii doresc un lider de sindicat care să-i reprezinte şi îi vor cumpăra cu o clasă, două, pentru că oamenii sunt naivi, dar trebuie să se deştepte. Cei de la Resurse Umane să identifice toţi oamenii. În contract scrie clar că se împarte în mod egal, în ultima lună, dar dacă noi stabilim că-i ajutăm pe cei cu clase mici, să nu mai fie aşa diferenţe între ei, eu nu aş vrea nici măcar un cent din acei bani”, a spus Bunoaica.

Vor vouchere de vacanţă

Pentru anul viitor, sindicaliştii vor să obţină şi voucher de vacanţă pentru cei 13 mii de angajaţi ai companiei. „Să vedem ce o să facem şi pentru anul viitor. Personalul a îmbătrânit, trebuie să dăm acel voucher de vacanţă. Toţi l-au dat! Dădură primăriile şi toate instituţiile care nu produc nimic, numai consumă bani şi noi care muncim din greu să nu putem să beneficiem? Nu cred că nu vom reuşi să avem acele vouchere pentru anul viitor, să poată oamenii să meargă în staţiuni să se mai trateze de afecţiunile pe care le au”, a transmis Eugen Iovan.

Vizualizări: 3,014

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: