Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Ce riscă firmele care nu au instalat noile case de marcat

1 noiembrie 2018 este termenul până la care firmele ar fi trebuit dotate cu noile case de marcat cu jurnal electronic. Dotarea cu noile case de marcat a crescut semnificativ în ultimele luni, iar până la sfârşitul anului se estimează că majoritatea operatorilor economici vor fi dotaţi cu noile aparate cu jurnal electronic, arată un comunicat al Finanţelor Gorj.

Ministerul Finanţelor Publice a adoptat măsuri legislative pentru a asigura aplicarea unui tratament preventiv stimulativ şi de îndrumare a contribuabililor, inclusiv după 1 noiembrie 2018.

Fiscul anunţă ce păţesc agenţii economici care nu au respectat legea. Dacă firmele au făcut demersurile necesare, dar nu au intrat încă în posesia caselor de marcat, nu vor fi aplicate sancţiuni. Asta deoarece este posibil ca anumite modele de case de marcat să nu fi fost pe stoc.

În schimb, în situaţia în care comerciantul nu a făcut demersurile pentru dotarea cu casă de marcat, riscă să primească un avertisment şi un termen scurt de intrare în legalitate.

Potrivit Legii prevenirii, în termen de maximum 10 zile lucrătoare de la data expirării termenului de dotare stabilit prin planul de remediere, controlul va fi reluat şi aplicate noi sancţiuni.

Conectarea aparatelor de marcat la un sistem informatic şi transmiterea zilnică a informaţiilor se vor realiza după finalizarea procesului de implementare la nivelul tuturor utilizatorilor.

Până la acel moment, datele extrase din aparatele de marcat instalate se transmit lunar, electronic, prin declaraţie inteligentă pusă deja la dispoziţia operatorilor economici.

Vizualizări: 875

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: