Belgianul din Ciuperceni a pierdut procesul pentru ITP-ul de la mașină

În mod paradoxal, deși Poliția i-a dat amendă pentru că nu avea ITP valabil la mașină și tot Poliția a recunoscut ulterior că ITP-ul era valabil, bărbatul din Ciuperceni aflat în postura respectivă a pierdut acum, într-o primă etapă, procesul cu IPJ Gorj prin care solicita anularea procesului verbal prin care era sancționat.

Fănică Bordînc este din Ciuperceni și are și cetățenia belgiană, în iarnă soția sa fiind trasă pe dreapta și nevoită să prezinte actele la control, ea explicând atunci în zadar că în Belgia inspecția tehnică periodică a autoturismelor e valabilă patru ani de zile, nu doi, ca în România.

Femeia s-a ales cu o amendă și cu puncte penalizare, iar soțul său le-a cerut polițiștilor socoteală, primind în cele din urmă o adresă de la IPJ Gorj prin care i se preciza că are dreptate și că procesul verbal de aplicare a amenzii a fost întocmit în mod eronat. În baza acestui documentul, omul s-a adresat instanțelor de judecată pentru a cere anularea procesului verbal, numai că IPJ Gorj și-a schimbat optica și, în fața magistraților a ajuns o hârtie în care scrie că documentul a fost întocmit „în mod temeinic și legal”. Bordînc a pierdut procesul, are dreptul să conteste, dar deja spune că nu mai înțelege nimic din logica polițiștilor gorjeni.

„Asta e dreptate sau ăștia nu sunt normali? Odată îmi dau adresă prin care spun că procesul verbal e întocmit în mod eronat, iar la instanță se duc cu hârtie în care spun că e temeinic și legal. Ambele hârtii sunt semnate de șeful IPJ Gorj, de Viorel Salvador Caragea, la care o să mă duc în audiență să văd cu care dintre hârtii e în cele din urmă de acord. Unde să îmi caut dreptatea, la Dumnezeu, la Ministerul de Interne? O să ajung la CEDO, așa cum am spus de la început, dar credeam că putem rezolva problema fără atâta bătaie de cap. Dacă ITP-ul în Belgia pentru o mașină înmatriculată în Belgia e de 4 ani valabilitate, iar eu am și cetățenie belgiană, nu înțeleg de ce nu pricep și polițiștii din Gorj acest lucru, mai ales că, la un moment dat păreau să își fi dat seama de greșeala făcută. Eu acum trebuie să stau și să mă judec cu ei în continuare și să pierd eventual procesul, deși e clar ca lumina zilei că am dreptate, ceea ce în Belgia nu s-ar întâmpla vreodată”, spune bărbatul.

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: