Expoziţie de grafică la Galeriile municipale de Artă

”Over the true line” este numele expoziţiei de grafică semnată de artistele Mihaela Galenski și Cristina Ploscariu, care poate fi admirată la Galeriile municipale de Artă din Târgu Jiu. Tablourile reprezentative pentru arta plastică contemporană românească pot fi admirate până pe data de 16 iulie. La vernisaj au fost prezenți pictorii Vasile Fuiorea - președintele Filialei Gorj a Uniunii Artiștilor Plastici și Florin Gheorghiu, acesta din urmă fiind și amfitrionul evenimentului.

Mihaela Cristea, critic de artă, a vorbit despre expoziţia celor două graficiene.”Over the true line - titlul expoziției, este un titlu care conține acel element definitoriu pentru cele două artiste: linia. Un indiciu al specializării celor două artiste: arta grafică. Aici linia construiește un întreg univers de sensuri care pleacă de la geneză, de la mit. Acest lucru se vede cel mai bine pe lucrările Cristinei Ploscariu, unde găsim Adam și Eva, Isis și Oniris… sunt lucrări care vorbesc despre cosmogonie și puterea cunoașterii. Lucrările Cristinei sunt raportate la coborârea în sine a artistei, concretizată printr-un portret. O suprapunere a eului artistic peste imagini structurale ale omului. Mihaela Galenski ne propune o viziune proprie la nivel celular. Chipul nu este un chip cu adevărat ci o alcătuire de celule, în permanentă schimbare, care dezvăluie, cred eu, și o păriticică din constituția artistei. Deși Cristina este mai exuberantă la nivel vizual decât Mihaela, eu cred că ambele au abordat complementar tema cunoașterii prin artă”, a spus Mihaela Cristea, citată de agentiadecarte.ro.

Artistele sunt membre stagiare ale Filialei Târgu Jiu a Uniunii Artiștilor Plastici din România. Tablourile celor două artiste din expoziția Over the true line au o tehnică mixtă pe carton. La intrare sunt două lucrări realizate pe material de radiografie. „Cele două artiste sunt complementare în abordare. Dacă Mihaela, dacă arta ei se pare că este sub mirajul metamorfozei, apar structurile lineare care aduc în atenția privitorului antropomorfismul, la Cristina eu aș spune că arta ei, dincolo de tematică, e într-o zonă a exuberanței”, a spus Vasile Fuiorea, preşedintele UAP. (M.M.)

Vizualizări: 176

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: