Beneficiarii alocaţiei de la stat, orice persoană care studiază

Tinerii peste 18 ani pot beneficia în continuare de alocaţie universală de stat numai dacă au urmat cursurile anului anterior şi nu au repetat anul şcolar. De acest ajutor pot beneficia şi persoanele care se hotărăsc să facă şcoală şi la o vârstă mult mai înaintată, legea neprevăzând o limită de vârstă atât timp cât sunt respectate condiţiile.

Legea este foarte îngăduitoare cu persoanele care se hotărăsc să urmeze o formă de învăţământ la o vârstă înaintată, aceştia putând beneficia de alocaţia universală de stat dacă fac dovada că au urmat cursurile anului anterior şi că nu au repetat anul şcolar. „Cei peste 18 ani pot beneficia de alocaţie de stat cu condiţia că au urmat cursurile anului anterior, nu au repetat anul şcolar şi sunt în continuarea studiilor”, a declarat Paulina Băleanu, directoarea Agenţiei Judeţene de Prestaţii Sociale Gorj.

Chiar dacă de acest ajutor pot beneficia şi persoanele cărora li se oferă şi o a doua şansă în materie de educaţie şi care fac parte din programele educative, în judeţul Gorj nu există nicio persoană care beneficiază de acest sprijin financiar. „Dacă solicită şi fac cerere şi aduc adeverinţă că au urmat cursurile pe anul anterior iar anul acesta este în continuarea studiilor are acest drept fără doar şi poate. Chiar dacă are 40 de ani să zicem şi acum s-a înscris la liceu, el nu beneficiază de alocaţie decât după primul an de liceu pentru a putea demonstra că a urmat cursuri în anul anterior. Aşa e legea însă noi nu avem astfel de cazuri, sunt cazuri izolate”, a declarat Paulina Băleanu.

Deşi nu este o noutate acest tip de ajutor, nu foarte mulţi gorjeni se înghesuie să-l primească chiar dacă foarte mulţi se hotărăsc să urmeze liceul la o vârstă mai înaintată. „În Gorj, avem în plată până acum 5.258 de elevi cu vârste peste 18 ani care primesc alocaţie universală de stat dintre care doar doi au 24 de ani”, a declarat Paulina Băleanu.

Valoarea alocaţiei universale de stat se ridică la 42 de lei lunar.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: