Marian Drăniceanu, poliţist de 20 de ani

Lucrează de mai bine de 20 de ani în cadrul Poliţiei Transporturi Feroviare (TF) fiind omul de bază al instituţiei mai ales pentru devotamentul şi seriozitatea cu care îşi face munca. Este vorba de Marian Drăniceanu, al doilea poliţist ca vechime în cadrul Poliţiei TF Gorj. Spiritul justiţiar dar şi uniforma l-au făcut să urmeze o astfel de carieră. Acum, după mai mulţi ani de activitate, omul spune cu dezamăgire că poliţistul nu se mai bucură de acelaşi respect ca înainte.

Marian Drăniceanu este poliţist la TF încă din anul 1991 fiind în prezent agent şef principal, şef de patrulă, fiind avansat în grad pentru merite deosebite chiar înainte de termen. „Am terminat liceul de chimie din Craiova, am urmat facultatea de drept iar în 2002 am luat licenţa la Academia de Poliţie. De 20 de ani lucrez în cadrul Poliţiei TF şi nu m-am gândit nicio clipă să plec în alt domeniu. Am ales cariera de poliţist pentru că întotdeauna mi-a plăcut uniforma şi am urât nedreptatea. Nu îmi place să văd că drepturile unor oameni sunt încălcate şi mă pasiona ideea de legalitate”, a declarat Drăniceanu.

Dotări din banii lui

Seriozitatea de care dă dovadă în muncă dar şi pasiunea cu care îşi ajută subordonaţii să crească din punct de vedere profesional au fost deseori răsplătite prin salarii de merit sau diplome. „La timpul respectiv, când încă se mai dădeau astfel de salarii, am fost printre cei care am luat pentru că mi-a plăcut să-mi fac treaba legal, cu pasiune şi dăruire”, a precizat Marian Drăniceanu. În prezent, Marian Drăniceanu este omul care colaborează cu Parchetul, Medicina Legală, fiind cel care are atribuţiuni de cercetare penală. „Atribuţiunile mele sunt trenurile de călători şi toată cercetarea penală dar nu am ezitat niciodată să mă implic şi în alte domenii pentru bunul mers al lucrurilor sau pentru ca instituţia noastră să fie operativă. Mi se spune de multe ori că sunt omul bun la toate. Ne place să fim utili de aceea nu ezităm pentru că până la urmă ne uşurează şi nouă munca”, a adăugat Drăniceanu. Tot în scopul de a-şi uşura munca, Drăniceanu a achiziţionat el însuşi, pe propria cheltuială, o targă destinată transportării răniţilor sau chiar a cadavrelor de pe şinele de cale ferată şi nu numai. „Nu intră în atribuţiunile noastre transportul cadavrelor sau a răniţilor însă nu putem lăsa un mort pe linia de cale ferată. Am achiziţionat această targă din banii mei ca să putem elibera zona cât mai repede şi pentru a fi practici”, a precizat Marian.

Puţinul timp îl petrece cu fiica lui

După 20 de ani de activitate, Drăniceanu recunoaşte că meseria de poliţist este foarte grea şi necesită mult prea multă muncă. „Nu ştiu dacă aş mai alege acelaşi drum, este foarte multă muncă şi oamenii sunt diferiţi, parcă tot mai răi. De altfel sunt o grămadă de lucruri care merg prost, cum ar fi dotarea sau codul de procedură penală, legea există dar este foarte greu de aplicat”, a mărturisit Drăniceanu.

În viaţa de zi cu zi este un om obişnuit care profită de puţin timp pe care îl are pentru a-l petrece cu familia, dar mai ales cu fetiţa lui de 14 ani. „În puţinul meu timp liber îmi place să stau cu familia, cu fetiţa mea, dar îmi place să dau câte o fugă şi la Dolj, la părinţii mei pentru a-i mai ajuta prin gospodărie. Îmi place să muncesc la ţară, să îmi vizitez prietenii şi îmi place sportul”, a declarat Marian Drăniceanu. Cel mai important vis al său este, la momentul actual, să poată să viziteze şi alte ţinuturi şi să aibă mai mult timp pentru familie.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: