Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Berca, uimit de condiţiile de trai ale unor târgujieni

Candidatul PDL la primăria Târgu Jiu, Eduard Berca, s-a întâlnit cu locuitorii din Cartierul Debarcader şi zona Lotrului. Acesta a rămas uimit de condiţiile insalubre în care sunt nevoiţi să trăiască unii târgujieni. Berca a avut discuţii şi cu profesori din Târgu Jiu pentru care a avut o propunere pentru a-şi suplimenta veniturile.

Dotările şi infrastructura lasă de dorit mai ales în zonele mărginaşe, unde cetăţenii s-au ales doar cu promisiuni în ultima perioadă, crede Berca.

Acesta a dat exemplul unui bloc de garsoniere din Lotrului, unde a întâlnit oameni care se plângeau că sunt nevoiţi să-şi facă nevoile în case pentru că băile le-au fost desfiinţate de cel care a cumpărat o parte din imobil. Întreaga zonă are de altfel un aspect dezolant, peste tot putând fi zărite gunoaie şi câini vagabonzi mişunând printre ele. În acelaşi cartier, lucrările de canalizare au fost făcute de mântuială, apa pluvială inundând subsolurile blocurilor din zonă.

Conductele de preluare au fost prost proiectate, la un nivel superior subsolurilor de bloc, astfel încât apa de la ploaie se varsă în demisol. Deşi copiii din Debarcader aşteaptă de mulţi ani să se poată bucura de un părculeţ, acesta nu a fost dotat cu mobilierul specific nici în momentul de faţă, conchide candidatul PDL.

Mai mult, o parte din suprafaţa părculeţului a fost concesionată unui privat care nu a catadicsit să investească vreun leu în amenajarea acestuia.

Soluţii pentru profesori

Eduard Berca a discutat în timpul întâlnirilor electorale şi cu câteva cadre didactice care s-au plâns de salariile mici din învăţământ. Reprezentantul PDL le-a spus că pot ajunge la salarii mai mari dacă îşi suplimentează norma didactică cu câteva ore petrecute în cadrul unor unităţi de tip after school. Profesorii au fost încântaţi de propunerea candidatului PDL, numai că astfel de unităţi trebuie mai întâi construite, existând posibilitatea atragerii de fonduri europene pentru realizarea acestor investiţii.

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: