Berca: Vor dispărea tovărăşiile şi simpatiile de la Târgu Jiu

Consilierii locali își ascut săbiile. Luni, 25 septembrie, vor dezbate propunerea primarului Marcel Romanescu de a scoate la concurs postul de administrator public. Funcția este prevăzută în organigrama Primăriei Târgu Jiu, a fost bugetată, însă mai este nevoie de votul majorității. Din start, social-democrații spun că nu sunt de acord cu această propunere, iar adversarii politici îi acuză că le e teamă să nu piardă din influență.

Liberalul Eduard Berca a declarat că un administrator public va „desființa” influența politică de la nivelul Primăriei Târgu Jiu. „Dacă nu vor dori să se ocupe acest post pe care PSD l-a înființat în urmă cu ani buni, l-a pus în organigramă, l-a bugetat, eu cred că vor da dovadă de o mare ipocrizie și falsitate în declarațiile pe care le dau. Aceasta este ultima etapă în care Consiliul Local intervine în relația cu managerul, apoi totul trece la primar. Cei doi viceprimari ar putea rămâne fără atribuții. Un alt avantaj al funcționării cu administrator public este că acesta are un contract de mandat în care sunt stabilite obiective de performanță. El are niște prerogative în sensul dinamizării structurilor funcționale din primărie. El se poate duce să ceară cu termene, obiective clare, aportul acestor oameni. Dispare influența politică. Nu mai există tovărășii, înțelegeri, simpatii. Managerul public este pus să atingă, pe ceas, obiectivele”, a declarat liberalul Eduard Berca.

Propunerea lui Romanescu va fi dezbătută și votată în ședința de Consiliu Local, programată săptămâna viitoare. În timp ce unii social-democrați au anunțat că se vor abține de la vot, alții vor vota împoztivă. Rămâne de văzut care va fi deznodământul și cum va fi ocupată această funcție.

Vizualizări: 1,248

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: