Primarul din Scoarţa, susţinătorul lui Weber: Au mașini cât primăria și nu plătesc amenzile!

Un primar din Gorj îi ţine pumnii deputatului Mihai Weber. Ion Stamatoiu, edilul comunei Scoarţa, susţine proiectul de lege prin care șoferii care nu-și plătesc amenzile de circulaţie să rămână pietoni. Chiar primarul  a transmis mai multe solicitări parlamentarilor pentru a modifica legislaţia și pentru a înăspri regulile. În comuna pe care o conduce, sute de localnici au uitat să plătească amenzile de circulaţie, iar acestea nu sunt decât un bolovan la gâtul primăriei.

La Scoarţa, amenzile de circulaţie s-au strâns cu sutele, însă cei care le-au primit uită sau nu vor să le plătească. „Am revenit, anul acesta, cu un nou memoriu către Parlamentul României și am fost luat în seamă. Nu am cerut de drag. Știm că nu îi e drag nimănui să rămână fără permis. Am cerut pentru că la Scoarţa încasăm foarte greu amenzile de circulaţie. În acest moment, 17 miliarde (n.r. lei vechi) sunt numai amenzi care nu sunt achitate. Chiar ieri (marţi- n.red.) am avut 27 de amenzi de circulaţie. E vorba despre aceleași persoane care primesc amenzi. Nu vine nimeni să le plătească”, ne-a spus primarul Ion Stamatoiu.

Debitele cresc apoi cu fiecare amendă, iar pentru investiţii, utilităţi și salarii mai rămân foarte puţini bani. Datoriile sunt foarte greu de recuperat, în special, de la rău-platnicii din comunitatea romă. „Avem probleme la nivelul localităţii, am utilităţi, avem salarii. Mare parte din aceste amenzi sunt ale cetăţenilor de etnie romă. A venit un cetăţean să înscrie o mașină. Nu a putut. Avea amenzi de 300 de milioane (n.r. lei vechi). Mi-a zis că nu are de unde să plătească amenzile, dar la poartă avea ditamai mașina, cât Primăria. Nu-și permite nimeni, oricât de mare ar fi salariul, să-și ia o astfel de mașină”, a mai explicat primarul.

Angajaţii primăriei merg din poartă în poartă după bani, dar nu reușesc să convingă datornicii să și achite din amenzi: „Noi facem acţiuni în fiecare zi în cartierele de romi. Mergem cu Poliţia să îi atenţionăm să plătească amenzile. Am mai fost de multe ori și nu am reușit nimic. Ei nu au bunuri declarate la Primăria Scoarţa, iar mașinile sunt înregistrate în afara ţării. Cu toate acestea, mașinile circulă pe drumurile noastre”.

Proiectul va fi discutat în Senat care va decide dacă va deveni lege.

Vizualizări: 973

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: