Aleși locali cu „tentacule” în instituții publice

Aleșii locali şi judeţeni știu cum să-și rotunjească veniturile în fiecare lună. Pentru că legea le permite, mulți dintre ei sunt membri în structurile de conducere a unor societăți aflate chiar în subordinea Primăriei Târgu Jiu sau a Consiliului Judeţean. „Comitetele și comițiile” le aduc bani pentru că aleșii nu prestează nimic gratuit.

Liliana Luca este consilier local PSD la Târgu Jiu. A încasat, anul trecut, 5.381 de lei pentru că este consilier local. Este membru în Adunarea Generală a Acționarilor de la Edilitara Public SA, de unde mai primește 4.536 de lei în fiecare an. Consilierul social-democrat Mihai Gherghe nu a ratat nici el un post de conducere. Este director executiv al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ADIA Gorj, de unde primește 35 de mii de lei, pe an, iar ca ales local aproape 6.000 de lei. Consilierul local Ștefan Constantin, PSD, șef de birou în cadrul Complexului Energetic Oltenia, este membru în AGA la Edilitara Public SA, unde este remunerat cu peste 1.000 de lei.

Până anul trecut, și viceprimarul Aurel Popescu a fost membru în Consiliul de Administrație al clubului Pandurii, de unde primea câte 1.000 de lei în fiecare lună. A renunțat la bani atunci când clubul a intrat în insolvență.

ATOP, sacul cu bani

Fostul prefect Liviu Andrei, acum la PMP, nu se poate plânge că a fost lăsat pe dinafară. El este membru al Autorității Teritoriale pentru Ordine Publică (ATOP), unde este remunerat cu 3.200 de lei, în fiecare an. Potrivit declarației de avere, Liviu Andrei câștigă 4.620 de lei pentru că ocupă funcția de consilier județean. Membru în ATOP este și Marius Borcan, membru ALDE. Câștigă peste 8.000 de lei de pe urma comisiei. Indemnizația de consilier județean se ridică la aproape 4.000 de lei în fiecare an. Din ATOP face parte și social-democratul Gheorghe Milosteanu. Aproximativ 16 mii de lei primește, în fiecare an, de la Consiliul Județean Gorj. În același timp, Milosteanu este și directorul Centrului Maternal din Târgu Jiu, funcție pentru care este remunerat cu aproape 32 de mii de lei.

Liberalul Gheorghe Orzan este și el membru ATOP. A câștigat anul trecut peste 12 mii de lei de pe urma acestei funcții. De asemenea, el mai este și membru în AGA la SC Vârful Păpușa SRL. Social-democratul Mihai Prunariu întregește schema de la ATOP. A primit peste 4.000 de lei pentru asta. Ca președinte al Asociației Județene de Fotbal, îi mai intră în conturi aproape 20 de mii de lei, ca director al Clubului Sportiv Pandurii mai primește 27 de mii de lei, iar de la Consiliul Județean mai vin, în fiecare an, câte 4.800 de lei.

Consilii, comisii...

Social-democratul Valentin Popa nu se poate plânge nici el de bani. Potrivit declarației de avere, el primește peste 15 mii de lei de la Consiliul Județean, la care se adaugă peste 60 de mii de lei, indemnizații de la sindicatele din care face parte. Printre acestea, Sanitas Gorj, CNSLR Frăția sau Federația Sanitas Gorj. Bani frumoși obține de la Consiliul Județean și Gheorghe Nichifor, de câteva luni vicepreședinte al instituției. Pentru că este consilier județean, câștigă peste 8.000 de lei. Pentru că este membru în Comisia de atribuire de denumire a județului Gorj, obține peste 1.000 de lei. Este membru în comisia de concurs de la Școala Populară de Artă din Târgu Jiu, dar şi membru în Consiliul de Administrație al spitalului de la Dobrița.

Consilierul județean Nicolae Cilibiu, de la PSD, este membru AGA la Aparegio Gorj. Este remunerat cu 3.492 de lei anual pentru asta. La acest venit i se adaugă peste 7.800 de lei, indemnizația de consilier județean. Cosmin Greci nu a stat nici el prea departe de un post în conducerea unei societăți ce aparține statului. El este membru în Adunarea Generală a Acționarilor de la Întreprinderea de Drumuri și Poduri Gorj. Câștigă de aici peste 4.000 de lei, potrivit datelor din declarația sa de avere. Indemnizația de consilier județean depășește 8.000 de lei anual.

Vizualizări: 2,094

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: