Bibliotecă de 500.000 de euro într-o comună din Gorj

Un fost preot se ocupă de biblioteca din comuna gorjeană Bumbești-Pițic. Acestuia nu i s-a mai permis să îmbrace hainele preoțești și ocupă acum postul de bibliotecar lăsat liber după ieșirea la pensie a celui care ani la rând s-a ocupat de bibliotecă. Primarul din Bumbești Pițic este foarte mulțumit de activitatea preotului, mai ales că acesta are în grijă una din cele mai mari biblioteci din Gorj.

Biblioteca din Bumbești-Pițic funcționează chiar în centrul comunei, peste stradă de primărie, în aceeași clădire cu biblionetul și căminul cultural.

Primarul se mândrește cu faptul că biblioteca dispune de peste 10.000 de cărți și mai ales că locația în care funcționează a fost reabilitată cu bani europeni. ”Bibliotecarul de la noi din sat a ieșit la pensie și, prin concurs, a venit un fost preot căruia i-a fost retras dreptul de a profesa din diferite motive sau pentru că nu a îndeplinit anumite condiții. Este din comună, dar a fost preot la Târgu-Jiu. El are în grijă peste cele 10.000 de cărți, biblionetul și căminul cultural, toate reabilitate cu bani europeni. A costat 500.000 de euro toată investiția. Eu nu cred că există multe biblioteci ca a noastră. În acest moment se lucrează la încălzire”, a declarat Michy Nioață, primarul din Bumbești-Jiu.

Fiind iarnă și sistemul de încălzire nefiind funcțional, bibliotecarul stă la primărie și merge la bibliotecă doar când este solicitat.

Vizualizări: 1,399

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: