BILANŢ: 5 morţi şi 6 răniţi pe şoselele din Gorj în minivacanţa de Crăciun

„În ciuda eforturilor considerabile depuse de poliţişti şi a acţiunilor preventive organizate pe arterele de circulaţie din judeţul Gorj, bilanţul accidentelor de circulaţie produse în această minivacanţă este unul  trist...”, se arată într-un comunicat al IPJ Gorj.

Un deces la Bengeşti Ciocadia

La data de 24 decembrie 2013, ora 07:22, Poliţia Oraşului Novaci a fost sesizată prin apel 112 de către un participant la traficul rutier cu privire la faptul că pe DN 67 Bengeşti Ciocadia, a avut loc un eveniment rutier soldat cu o victimă.

Urmare a celor sesizate la faţa locului s-a deplasat o echipă operativă din cadrul Politiei Oraşului Novaci şi Secţiei 9 Poliţie Rurală Novaci, care a constatat că numitul K.O.Ş., 35 ani, din oraşul Tg.Cărbuneşti, în timp ce conducea un autoturism pe DN 67 Bengeşti-Ciocadia, din direcţia Rm.Vâlcea în direcţia Tg.Jiu, a accidentat pe T.G., de 71 ani, din comuna Bengeşti-Ciocadia, care se angajase în traversarea drumului public prin loc nepermis şi fără a se asigura.

 În urma impactului a rezultat accidentarea pietonului care ulterior a decedat la unitatea medicală la care a fost transportat pentru acordarea de îngrijiri medicale.   Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Ulterior, acestuia i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările continuă, în cauză fiind constituit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă.

Copil rănit la Turcineşti

În data de 24.12.2013, ora 17:47, Poliţia oraşului Bumbeşti Jiu a fost sesizată prin SNUAU 112 de către un bărbat în vârstă de 30 ani, din comuna Schela, despre faptul că a fost implicat într-un accident rutier cu victime pe DJ 664, comuna Turcineşti. La faţa locului s-a deplasat echipa operativă constituită la nivelul subunităţii care a constatat că bărbatul de 30 ani, în timp ce conducea un autoturism din direcţia Tg.Jiu în direcţia Schela, pe raza comunei Turcineşti, a acroşat un minor în vârstă de 9 ani, care a traversat în fugă partea carosabilă, prin loc nepermis şi fără să se asigure. În urma impactului a rezultat accidentarea minorului, care a fost transportat la Spitalul Judeţean Tg.Jiu          Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ. De asemenea, acestuia i-au fost recoltate probe  biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de  vătămare corporală din culpă.

Doi morţi şi un rănit grav la Plopşoru

În data de 26.12.2013, ora 20:51, Poliţia Oraşului Turceni a fost sesizată prin SNUAU 112, de o tânără de 19 ani, din comuna Plopşoru, despre faptul că pe DE 79, localitatea Plopşoru, a avut loc un accident de circulaţie.

Urmare a primelor cercetări efectuate de echipa operativă constituită la nivelul I.P.J. Gorj s-a stabilit faptul că F.A., de 31 ani, din oraşul Rovinari, în timp ce conducea un autoturism pe DE 79 din direcţia Craiova în direcţia Tg. Jiu, la km 22+450 m, din cauza vitezei neadaptată la condiţiile unui carosabil umed a părăsit partea carosabilă şi a lovit un cap de pod din beton, pe partea dreaptă a sensului de mers.

În urma impactului a rezultat decesul a două pasagere din autoturism, F.S., de 58 ani, din oraşul Rovinari şi C.G.R., de 26 ani, din comuna Fărcăşeşti.

Conducătorul auto a fost descarcerat de către pompieri din cadrul I.S.U. Gorj, iar personalul medical sosit cu ambulanţa l-a transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova. Cele două persoane decedate au fost transportate la S.M.L. Gorj în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cu exactitate a cauzelor decesului.

În cauză s-a întocmit dosar penal, cercetările continuând sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă.

Doi morţi şi trei răniţi la Câmpu Mare

În data de 27.12.2013, la ora 11:43, Poliţia oraşului Tg.Cărbuneşti au fost sesizaţi prin SNUAU 112 de T.F., de 55 ani, din Tg.Jiu, cu privire la faptul că pe D.N. 67, pe raza comuna Scoarţa, s-a produs un accident de circulaţie soldat cu victime.

La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă constituită la nivelul Serviciul Rutier Gorj care a efectuat cercetarea locului faptei. În urma verificărilor s-a stabilit că F.M., de 57 ani, din Drobeta Turnul Severin, în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 67 pe raza comunei Scoarţa, din direcţia Tg.Jiu în direcţia Rm.Vîlcea, la km 104+920, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum într-o succesiune de curbe, în afara localităţii, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, a pătruns pe contrasens, fiind lovit frontal de un autoturism marca condus de C.G.M., de 46 ani, din Tg.Jiu, care se deplasa din sensul opus.

În urma impactului a rezultat decesul unei tinere de 18 ani, din municipiul Drobeta Turnul Severin, pasageră pe bancheta din spate a primului autoturism precum şi a conducătorului auto, F.M., de 57 ani, din Drobeta Turnul Severin.

Alte trei persoane, C.G.M., de 46 ani, Ş.E., de 53 ani, ambii din Tg.Jiu şi F.P., de 19 ani, din Drobeta Turnul Severin  au suferit leziuni grave în urma accidentului rutier.

Victimele au fost transportate cu ambulanta la Unitatea Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Tg.-Jiu, pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate. La faţa locului s-a deplasat un echipaj din cadrul I.S.U. Gorj, pentru descarcerarea victimelor şi un număr de patru ambulanţe.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

În urma leziunilor suferite Ş.E., de 53 ani, din Tg.Jiu, a decedat la Unitatea Primiri Urgenţe a Spitalului de Urgenţă din oraşul Tg.-Cărbuneşti

Biciclist rănit la Ţânţăreni

Vineri, 27 decembrie a.c., la ora 12:59, Poliţia Oraşului Tg.Cărbuneşti a fost sesizată prin apel 112 cu privire la faptul că pe raza comunei Ţânţăreni, pe D.E. 79, a avut loc un accident de circulaţie soldat cu victime.

 Urmare a primelor cercetări efectuate de echipa operativă care s-a deplasat la faţa locului s-a constatat că S.D., de 62 ani, din comuna Ţînţăreni, în timp ce se deplasa cu bicicleta pe D.C. 51, la intersecţia cu D.E. 79, nu s-a asigurat corespunzător la pătrunderea în intersecţie, fiind acroşat de autoturismul condus de D.L., de 33 ani, din Tg. Jiu, care se deplasa din direcţia Tg.Jiu în direcţia Filiaşi. În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a biciclistului care a fost transportat la Spitalul Orăşenesc Turceni, iar ulterior la Spitalul Clinic Nr. 1 Craiova, pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: