Biletele cu reduceri la călătorii, nefolositoare pentru gorjeni

Gorjenii care au dreptul de a călători cu mijloacele de transport nu beneficiază de niciun discount, deşi au buzunarele pline de tichete gratuite. Transportatorii îi pun pe oameni să plătească pentru că Guvernul a mai decontat aceste bilete.

În această situaţie este şi Constantin Tapuş. Omul a obţinut dreptul de a circula cu bilete reduse pentru că a fost supus persecuţiilor politice înainte de 1989. Degeaba însă, pentru că de o perioadă niciun operator de transporturi cu autocarul nu mai eliberează bilete cu reducere. „Am mai circulat şi mi s-a asigurat gratuitate. Acum am fost la Craiova şi doi operatori m-au pus să plătesc biletul întreg. De ce, dacă eu am aceste tichete“, spune Constantin Tapuş.

Operatorii care efectuează curse cu autocarele acuză faptul că bani care ar trebui decontaţi de Guvern nu le-au mai fost acordaţi. „Până acum pentru persoanele care beneficiau de reducere, Guvernul suporta 50% din cursa acestora, însă acum nu mai fac niciun fel de decontări. O perioadă am eliberat şi nu ni s-au mai dat banii, practic am suportat totul de la noi, deşi am depus tabelul ca şi până atunci. Nu putem suporta de la noi reducerile făcute persoanelor beneficiare”, susţin reprezentanţii societăţii Tiviron SRL, care efectuează curse cu autocarele la nivelul întregii ţări. Oricum, oamenii nu sunt informaţi cu privire la acest aspect, astfel că atunci când trebuie să achite biletul, beneficiarii biletelor de transport reduse se trezesc că sunt nevoiţi să achite biletul complet.

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: