Biletele de tratament pentru pensionari sunt insuficiente şi anul acesta

Problema repartizării biletelor de tratament la nivelul judeţului Gorj este departe de a se rezolva. Tot mai multe persoane solicită Casei Judeţene de Pensii bilete în diverse staţiuni ale ţării însă puţini sunt aceia care le şi primesc. Paradoxal este faptul că şi dacă intră în posesia unui bilet de tratament gorjenii sunt tot nemulţumiţi pentru că nu pot să meargă în staţiune, la hotel şi în perioada preferată de ei.

Pentru trimestrul trei acestui an la nivelul judeţului Gorj s-au primit aproximativ 960 de bilete de tratament în 26 de staţiuni din România. Peste 3.100 de gorjeni şi-au depus cereri pentru a beneficia de un bilet de tratament în această perioadă. Cu toate că solicitările au fost făcute încă din aceeaşi perioada a anului trecut peste 2.100 de cereri au rămas nerezolvate. Printre preferinţele gorjenilor se află staţiune Olăneşti pentru care s-au depus 582 de cereri, urmată de Herculane cu 576 de solicitări, Govora cu 362 şi Călimăneşti-Căciulata care a fost dorită de 284 de persoane. La polul opus se află staţiunea Pucioasa cu 2 solicitări, Săcelu cu 4 şi Tuşnad pentru care au optat doar 7 persoane. Reprezentanţii Casei Judeţene de Pensii Gorj susţin că sunt două categorii de persoane nemulţumite de repertizarea biletelor de tratament şi anume, cei care nu au beneficiat de bilete şi cei care au primit dar nu în perioada şi hotelul pe care l-au preferat ei.
 „Oamenii nu pot să înţeleagă această situaţie şi crează adeseori o atmosferă tensionată în instituţie, iar în anumite zile fac aproape imposibilă desfăşurarea în condiţii normale a activităţii. Facem menţiunea că singura posibilitate de a mai rezolva o parte din cazuri o reprezintă eventualele suplimentări acordate de Casa Naţională de Pensii pentru perioada următoare prin redistribuirea biletelor nevalorificate în alte judeţe, cu toate că aceiaşi situaţie există în mai toate judeţele ţării. Biletele contractate conform sumelor alocate prin buget sunt puţine şi numărul lor scade de la un an la altul, iar solicitările cresc de la un an la altul. Faţă de celelalte perioade ale anului, vara este cel mai dificil de repartizat bilete pentru că o mare parte din acestea merg către direcţiile judeţene de muncă în vederea distribuirii către bugetari ca bilete de odihnă. Totodată reamintim că biletele pe care le distribuim sunt de tratament şi că din documentaţia depusă de către solicitanţi reiese că fiecare suferă de o afecţiune, şi din acest motiv, singurul criteriu de departajare rămâne în continuare numărul de ordin al cererii.”, precizează Daniel Diaconescu, inspector în cadrul Casei Judeţene de Pensii Gorj.
 Listele cu beneficiarii biletelor de tratament din trimestrul al treilea al acestui an au fost afişate la sediul Casei Judeţene de Pensii. Majoritatea celor care au depus cereri sunt dezamagăţi când nu se regăsesc pe aceste tabele sau nu le convine perioada în care au primit bilet. „Eu mi-am depus cererea din iunie anul trecut şi nu am primit bilet. Sufăr cu inima, soţia are probleme cu rinichii şi nici anul trecut nu am mers în staţiune, şi din câte vâd eu şi din ce mi-au spus copiii care s-au uitat pe internet sunt cam aceleaşi persoane din fiecare an”, susţine unul dintre pensionarii care nu a beneficiat de bilet.
 


Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: