Bîrcă, la cuţite cu viceprimarul Stamatoiu

Primarul din Turburea, Ion Bîrcă, a comentat ieri decizia viceprimarului Toma Stamatoiu de a părăsi PDL-ul și de a intra în lupta electorală pentru primărie. Stamatoiu a fost anunțat miercuri drept candidatul USL la Turburea deși el este încă membru PDL. Bîrcă a reunit ieri Biroul Permanent Local al partidului și a cerut excluderea lui Stamatoiu din rândul portocaliilor.

Primarul Bîrcă a spus ieri că i s-ar fi părut un gest de onoare ca Toma Stamatoiu să-și prezinte singur demisia și să nu aștepte să fie exclus din partid. ”M-am așteptat să vină să-și depună demisia după ce a fost anunțat dar nu a venit. El nu mai este membru PDL din momentul în care a fost anunțat de USL pentru că asta înseamnă că are adeziune la ei. Mi s-ar fi părut un gest de onoare să vină să-și depună demisia nu să aștepte să fie exclus”, a declarat Ion Bîrcă, primarul din Turburea.

Incompatibilitate

Bîrcă vorbește și de o incompatibilitate a vicelui dat fiind faptul că are adeziune la două partide diferite. ”El în momentul de față are două adeziuni semnate, și la PDL și la PNL. Este incompatibil cu funcția de viceprimar. Eu am cerut Biroului Permanent Local al PDL să fie exclus”, a adăugat Bîrcă.

Făcând o analiză a șanselor, primarul în exercițiu, Ion Bîrcă, spune că cetățenii din Turburea vor analiza și cele mai mărunte aspecte legate de cei doi. ”Omul de rând ne analizează pe amândoi, ce am făcut eu sau el cât a fost viceprimar. Analizează familia fiecăruia, copii dacă sunt așezați sau nu, realizările fiecăruia dintre noi, soțiile cum sunt fiecare”, a declarat Ion Bîrcă. 

CONTRACANDIDAŢI

Ion Bîrcă este convins însă că cetăţenii îi vor acorda şi anul acesta votul de încredere.”Știu că de la PNG mă voi înfrunta cu Dumitru Coman, de la PP-DD va candida fostul primar Teodor Iloiu și de la UNPR va fi Mihai Enculescu. Cetăţenii îmi vor da tot mie votul de încredere pentru că multe proiecte în desfășurare pe care trebuie să le termin”, a declarat Ion Bârcă.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: