Birocraţia blochează lucrările la Cărbuneşti

Cea mai tranzitată stradă din Târgu-Cărbuneşti nu poate fi încă reparată. Chiar dacă autorităţile locale au obţinut bani prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală pentru reabilitarea străzii, lucrarea nu poate demara. Se mai aşteaptă avize, iar lucrările vor fi tărăgănate, existând chiar riscul să fie blocate.

Primarul din Târgu-Cărbuneşti a explicat că s-au cerut noi clarificări înaintea demarării lucrărilor pentru strada Pieţei din oraş, care arată ca după bombardament. „Problema este a ANAF-ului, pentru că acolo lucrează foarte puţini funcţionari şi documentaţia e foarte stufoasă. Sunt doar şapte oameni care verifică documentaţia din toată ţara. Au cerut noi clarificări şi probabil va mai trece o lună până când oamenii vor primi ok-ul sau poate va fi respinsă documentaţia din nou. Eu sper ca în iarna asta, până în primăvară, să se termine această procedură de atribuire la licitaţie”, a explicat edilul Dănuţ Birău.

Birău nu exclude nici posibilitatea ca lucrarea mult aşteptată să fie blocată. Speră însă ca licitaţia să fie atribuită până în primăvară. „Şi când documentaţia îţi este acceptată şi scoţi la licitaţie lucrarea, te trezeşti că nu vine nimeni pentru că sunt foarte multe SF-uri (n.r. studii de fezabilitate) făcute acum un an şi ceva. Pe drumuri, preţul la bitum a crescut extraordinar de mult, cu 50-70%. Unul care a luat ca preţ de referinţă 130 de lei tona, acum când tona este 200 şi ceva de lei nu mai poate să facă lucrarea şi te trezeşti că vine constructorul şi pleacă şi rămâi cu lucrarea aşa şi poate mulţi dintre noi vom fi în imposibilitatea de a termina”, este semnalul de alarmă al primarului din Târgu-Cărbuneşti.

Vizualizări: 559

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: