Truc pentru ca pastele să nu se lipească atunci când le fierbi

Oricine a apelat la paste atunci când trebuia să prepare rapid cina şi să se bucure de o masă delicioasă ştie că acestea pot deveni lipicoase. Pe cât de simplu par a fi de preparat, pe atât de ușor poate fi să dai greș dacă nu cunoşti anumite trucuri.

Pastele le avem tot timpul în casă, se găsesc sub diverse forme, pot fi combinate cu o mulțime de sosuri și este imposibil să nu găsești o rețetă care să îți placă. Bucătăria italiană ne-a dat o mulțime de preparate delicioase: paste, pizza sau tiramisu fiind doar câteva dintre ele.

Pe cât de simplu par a fi de făcut unele feluri de mâncare, pe atât de ușor poate fi să dai greș, iar pastele sunt un exemplu excelent în acest sens. Se poate întâmpla să prepari un sos delicios și când vrei să pui pastele fierte peste sos, să constați că acestea s-au lipit între ele sau de vasul în care le-ai fiert.

Pentru a evita ca pastele să se lipească, este important să ții cont de câteva lucruri, de la care italienii nu se abat niciodată. În primul rând, alege paste de calitate. Chiar dacă au un preț mai ridicat, sunt mici șansele să devină lipicioase sau sfărâmicioase în timpul fierberii. Apoi, pune la fiert suficientă apă, adică pentru 100 g de paste este nevoie de un litru de apă și o linguriță de sare.

Dacă vasul în care le fierbi este prea mic și apa prea puțină, amidonul pe care pastele îl eliberează în timpul fierberii va face ca acestea să se lipească. Pune pastele în apă numai când aceasta a ajuns la punctul de fierbere.

Dacă apa nu fierbe când adaugi pastele, sunt mai mari șansele să se lipească de vas. Apoi, odată ce ai pus pastele la fiert, nu uita să amesteci bine în oală. Folosind o lingură de lemn, amestecă imediat după ce ai pus pastele, după câteva minute de fierbere și încă o dată până la final.

Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe pachet sau cu 1-2 minute în plus, dacă nu le vrei al dente. Dacă prelungești prea mult timpul de fierbere, sunt șanse mari să devină lipicioase. Dacă ții cont de toate regulile este imposibil ca pastele să se mai lipească atunci când le fierbi.

Vizualizări: 1,075

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: