Bisericuţa din lemn din Turburea va fi inaugurată

Bisericuţa, construită în stil maramureşean, în satul Poiana din Turburea va fi inaugurată duminică, 27 noiembrie. Slujba de sfinţire va fi oficiată de către Înaltpresfinţitul Irineu, Mitropolitul Olteniei. Primarul Ion Bârcă intenţionează ca anul viitor să construiască o altă bisericuţă din lemn, chiar în Turburea, dat fiind faptul că şi localnicii de aici sunt nevoiţi să parcurgă o distanţă mare între biserica actuală şi cimitir.

Autorităţile locale de la Turburea au finalizat bisericuţa din lemn, construită în stil maramureşean, în satul Poiana. Bisericuţa va fi sfinţită de Mitropolitul Olteniei, evenimentul fiind aşteptat cu interes de către localnici. Prin realizarea acestui obiectiv, primarul Ion Bârcă a reuşit să vină în sprijinul cetăţenilor din Poiana de Sus, care până acum erau nevoiţi să parcurgă o distanţă mare de la biserica existentă şi până la cimitir. „Vom inaugura bisericuţa din lemn din Poiana de Sus. Este o bisericuţă construită după modelul celor din Maramureş, are o arhitectură diferită de cele existente pe raza comunei. Odată inaugurată, această biserică va veni în sprijinul localnicilor din Poiana de Sus care sunt nevoiţi să parcurgă o distanţă mare între cimitir şi biserică, aproape 3 kilometri”, a declarat Ion Bârcă, primarul comunei Turburea.
Edilul local intenţionează ca, anul viitor, să construiască o altă bisericuţă din lemn, chiar în Turburea. „Mai avem alte patru biserici pe raza localităţi, dar vreau să construiesc încă o bisericuţă din lemn şi la Turburea de Sus. Acolo este o situaţie asemănătoare ca la Poiana, oamenii fiind nevoiţi să parcurgă o distanţă mare între biserică şi cimitir”, a declarat Bârcă.

Galerie foto


Vizualizări: 518

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: