Blaga şi Băsescu s-au acuzat de căprării!

Campania electorală internă din PDL a încins bine spiritele, dacă în fierbinţeala generală preşedintele Băsescu s-a răcorit făcându-l pe Blaga caporal. De unde la plecarea din fruntea ministerului administraţiei şi internelor mai avea un pic şi-i plângea pe umăr, recomandându-l asistenţei ca fiind cel mai bun ministru de interne, acum dintr-o dată, doar pentru că a îndrăznit să candideze împotriva preşedintelui în funcţie, Emil Boc, a fost retrogradat la gradul de caporal!

De această dată preşedintele Băsescu s-a întrecut pe sine. De la înălţimea funcţiei sale n-ar fi trebuit să se amestece într-o chestiune de partid, chiar dacă combatanţii disputei electorale i-ar fi amintit în discuţii sau discursuri numele şi ar fi lăsat să se înţeleagă că preşedintele le este partener. Nu-i port de grijă lui Blaga, care poate fi în cel mai bun caz un preşedinte de partid, dar nu pot să mă prefac că nu văd ce face preşedintele ţării pe care l-au ales mai mult de jumătate din electori. Blaga poate fi şeful unui organism privat şi este treaba membrilor acelei organizaţii pe cine pun în frunte, dar preşedintele României este altceva! El trebuie să se salte deasupra tuturor partidelor şi să nu-şi etaleze preferinţele politice chiar dacă în funcţia actuală  a ajuns din interiorul acelui  partid. Aş fi vrut să cred că este doar o manevră electorală menită să echilibreze balanţa dintre cei doi competitori, dar se pare că n-a fost aşa şi Băsescu a fost mai sincer ca oricând când a spus în mijlocul ungurimii că-l susţine pe Emil Boc.

Problema este că nu s-a  limitat numai la atâta, la expunerea preferinţelor sale, ci a vrut să-l îngroape pur şi simplu pe adversarul preferatului său, reducându-i competenţele la ale unui „caporal” şi botezându-i metodele de conducere „căprării”. ”PDL nu poate fi condus prin căprării, n-are nevoie de caporal, ci de un preşedinte” -  a declarat preşedintele Băsescu. Nici Blaga nu i-a rămas dator mult timp preşedintelui şi l-a făcut şi el pe Băsescu caporal spunând: ”Dacă în 2001-2004 (partidul a fost condus de Traian Băsescu) partidul a fost condus de un caporal atunci aşa o să-l conduc şi eu”.

Cu aşa prieteni, acestui partid nu-i mai trebuie duşmani! Dincolo de nefericitele aprecieri ale preşedintelui rămâne un singur lucru clar: lupta pentru şefia partidului este destul de dură şi ea nu se va purta  la nivel de moţiune (program), ci se va duce într-o zonă urâtă de care ne-am cam săturat din campaniile anterioare. Atitudinea preşedintelui nu are cum să-i facă bine lui Boc, ba din contră! Până la urmă un caporal poate să ajungă mareşal, dacă şi-a luat bastonul în traistă, dar un mareşal nu mai poate să ajungă decât la… cimitir!

Vizualizări: 94

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: