Blestemul nunții (partea I)

În topul celor mai triste evenimente la care am participat, pe primele trei locuri se situează trei nunți. Pe locul șapte vine prima înmormântare. Nu există nimic mai degradant pentru invitați, rude, personal auxiliar și, în special, pentru miri decât o petrecere de nuntă. Toate nunțile se fac în restaurante decorate cu un prost-gust desăvârșit, niște sinistroșenii cu multă perdea lucioasă, mult covor și multă față de masă, cu culori tematice și termopane discrete. Niște sufragerii de țigani supradimensionate, mai pe scurt.

Oamenii sunt atât de proști încât nici măcar nu-și imaginează că s-ar putea căsători altundeva. Gen într-un loc mișto, de care să-și aducă aminte cu plăcere. Și, dacă se gândesc, oricum nu pot s-o facă. Pentru că, dacă n-ar face nuntă mare la care să vină toți oamenii la nunțile cărora au participat (și mai ales pentru care au plătit) și babacii lor, de-a lungul anilor, părinții i-ar dezmoșteni, i-ar urî, i-ar excomunica din municipiu. Iar ei, mirii, oameni slabi și lipsiți de liber-arbitru, oameni care vor să facă așa cum li se spune toată viața după care să moară, oameni triști și împăcați cu ideea unei căsnicii la fel de speciale și de plăcute ca și nunta care a precedat-o, ei se conformează. Sigur, majoritatea celor care pozează în victime ale părinților pentru oribilele ceremonii cu lăutari, moși și sarmale sunt niște ipocriți. De ce?

Pentru că singura idee cu petrecerea de nuntă nu e să te bucuri alături de sutele de oameni pe care nu i-ai văzut în viața ta că ți-ai pecetluit soarta și ți-ai legat destinul de un om pe care o să-l urăști, mai mult sau mai puțin, în maximum trei ani. Neah. Singura idee cu petrecerea de nuntă e să faci bani. Cadourile (fie ele și în bani) din partea prietenilor încă ar fi normale, dar ce te faci cu cei 80% invitați pe care nu-i știi pentru că i-a invitat ori consortul/consoarta, ori familia lui, ori poate chiar a ta? Vă dați seama cu cât drag vin ăia să dea 3 milioane (atât e la noi, parcă) pentru o seară în care se vor simți mizerabil, la petrecerea intimă (sau nu așa ar trebui să fie?) a doi antipatici pe care uneori nu-i cunosc nici din vedere? (va urma)

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: