Blocaj! „Din experiența mea de primar, nu s-a întâmplat niciodată așa ceva“

Nemulțumire în rândul primarilor gorjeni. Edilii sunt supărați pe faptul că trece și luna martie și nu a apărut niciun ghid pentru accesarea fondurilor europene. Deși au multe planuri de investiții în localități, primarii bat pasul pe loc și nu știu de ce proiecte să se apuce.

Primarul din comuna Bălești este foc și pară din acest motiv. Mădălin Ungureanu are agenda plină de proiecte pentru care ar vrea să solicite fonduri europene, dar nu poate să facă nimic în acest sens.

”Este luna martie și nu a apărut niciun ghid pentru accesarea de fonduri europene și nu a fost deschisă nicio axă de finanțare. Din experiența mea de primar, nu s-a întâmplat niciodată așa ceva. Ne țin pe loc pentru că nu avem un ghid publicat. Anul acesta e doar alergătură și nimic concret. Ceva nu merge bine și asta nu este bine deloc, mai ales că se dorește să se distrugă și ce a funcționat cândva. Eu urmăream să obțin fonduri europene pentru o grădiniță, pentru extinderea canalizării, a rețelei de gaze și, cel mai important, pentru schimbarea destinației școlilor închise, care dacă nu le reabilităm se distrug”, a spus primarul din Bălești.

Supărare mare este și în comuna Bengești-Ciocadia. ”Voiam și eu să văd ceva progrese de la Guvern, dar noi nu avem nici măcar bugete. Probabil o să le avem în luna păcălelilor. Trebuie să ne facem și noi niște calcule pentru proiectele pe care vrem să le facem. De 20 de ani de când eu sunt la primărie, nu am întâlnit așa ceva. Eu știu că este pandemie, dar trebuie să continuăm și noi ce am început. În situația asta nici nu mai am curaj să demarez nimic”, a declarat Victor Geogia, primarul din Bengești Ciocadia.

Și în comuna Drăguțești, agenda primarului este plină de proiecte pentru care ar avea nevoie de bani europeni. ”Acest subiect este unul sensibil pentru noi. Consultanții cu care noi lucrăm cam știu ce fonduri vin, dar dacă nu avem un ghid, nu avem de la ce să plecăm. Se bate pasul pe loc și ăsta este un lucru rău pentru noi. Toți ne bazăm pe banii europeni. Până facem bugetul și ne orientăm ce facem, trece jumătate de an, iar cei din Guvern ar trebui să știe acest lucru. Cel mai mare proiect al meu este alimentarea cu gaze în toată comuna”, a declarat Ion Popescu, primarul din Drăguțești.

Vizualizări: 3,279

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: