Vîlceanu, despre protestul minerilor: Refuz să le spun că se poate ce nu se poate

Președintele PNL Gorj, deputatul Dan Vîlceanu, susține că societatea Complexul Energetic Oltenia nu va putea să plătească retroactiv contribuțiile a mii de angajați, dacă va fi adoptată legea pe care o cer minerii și energeticienii care au protestat șapte săptămâni în Piața Prefecturii. “Nu poate plăti acești bani, ceea ce înseamnă că oamenii tot nu pot beneficia de pensionare”, a susținut Vîlceanu.

Salariații CE Oltenia cer ca energeticienilor să le fie recunoscută retroactiv grupa de muncă, astfel încât să se poate pensiona cu până la 13 ani mai devreme. Și minerii cer o facilitate care să crească reducerea vârstei de pensionare cu încă trei ani.

Vîlceanu spune că o astfel de lege ar determina insolvența companiei, dacă ar fi să achite contribuțiile. “Dacă plătește înseamnă închiderea companiei. De această lege ar beneficia 3.000 de oameni, iar la CEO lucrează 12.000, plus alte câteva mii la prestatori. Eu nu vreau închiderea CEO. Eu nu refuz să susțin cauza oamenilor, ci refuz să le spun că se poate ce nu se poate”, a transmis deputatul.

Cei care protestează în Piața Prefecturii nu cred argumentele parlamentarului. Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, a scris într-o postare pe pagina de socializare că Vîlceanu este sfătuit prost. “Deputatul Vîlceanu este susținut și sfătuit prost de Pîrvulescu, Roșca, Căldărușe și alți sindicaliști care nu mai lucrează de peste 20 - 25 de ani în producție! Deputatul Vîlceanu crede orbește în sfaturile lui Pecingină, alt deputat PNL, care se crede stăpânul de facto al sindicaliștilor respectivi. Cu alte cuvinte cei doi deputați PNL cred că, dacă îi controlează și îi coordonează pe câțiva boși din sindicate, pot astfel să prostească toți minerii și energeticienii din Complexul Energetic Oltenia! O greșeală fatală! Pentru că o să avem grijă ca cei doi politicienii să aibă soarta lui Ponta”, a transmis Manu Tomescu.

Vizualizări: 3,052

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: