Blocaj major în carierele miniere - document

Un raport al Consiliului de Supraveghere arată cât de gravă a devenit problema lipsei frontului de lucru în carierele miniere.

Unele utilaje miniere sunt blocate de altele, din cauză că nu a mai putut înainta cariera. De exemplu, la Cariera Tismana, “lipsa decalajului dintre treptele de lucru a condus la staționarea excavatoarelor E1400-05M și E1400-07M, acestea fiind blocate de excavatorul E1400-01M”, se arată în raport.

La Cariera Jilț Sud, în prima jumătate a acestui an s-a înregistrat “lipsa frontului de lucru la excavatorul E1400-01, ca urmare a alunecării taluzului la excavatoarele E1400-02 și E1400-15, aflate pe treapta superioară în fața excavatorului E1400-01”, după cum arată documentul citat.

Și la Jilț Nord a fost nevoie de modificarea fluxului tehnologic, ca urmare a lipsei decalajului tehnologic între două excavatoare de mare capacitate.

La Roșiuța s-a excavat în lucrări miniere subterane, iar la Lupoaia un excavator nu a putut fi pornit pentru că nu au fost materialele necesare realizării circuitului de benzi.

Peste toate acestea s-au suprapus numeroase defecte mecanice, dar și vremea nefavorabilă, care în primele luni ale anului a impus oprirea unor utilaje. (A.A.)

Galerie foto



Vizualizări: 3,916

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: