Peste un milion de tone de cărbune pe stoc

Producția mică de energie din acest an a făcut ca stocul de cărbune al Complexului Energetic Oltenia să fie mult peste cel din anii trecuți. La jumătatea anului, compania avea 506,3 mii tone cărbune în depozitele unităților miniere și alte 640,1 mii tone în depozitele termocentralelor.

Stocurile sunt mari în ciuda faptului că producția a fost mult mai mică decât cea preconizată. “Producția de cărbune realizată în semestrul I al anului 2020 a fost de 5,88 milioane de tone, mai mică cu 41,3% (4,14 milioane tone) față de producția realizată în perioada similiară a anului 2019”, se arată într-un raport al Consiliului de Supraveghere.

Cum și producția de energie a fost la jumătate față de cât s-a prognozat, rezultatul a fost că la jumătatea anului erau deja asigurate stocurile pentru iarnă. Stocuri mari înseamnă și risc de autoaprindere a cărbunelui.

Comisarii Gărzii de Mediu Gorj au început săptămâna trecută verificările la exploatările miniere din județ, pentru a preveni un astfel de fenomen care generează poluare.

Vizualizări: 3,052

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: