BLOCAJ: Şedinţa din comisia de negociere a durat 10 minute

Comisiile de negociere din partea administraţiei şi sindicatelor din CE Oltenia au avut ieri o şedinţă soldată cu un eşec. Discuţia s-a terminat în 10 minute şi nici nu s-a ajuns la problema reclamată de liderii de sindicat: tăierile salariale. Cert este că discuţiile pe noul Contract Colectiv de Muncă (CCM) sunt blocate, iar actualul CCM expiră pe 19 februarie.

Cearta a început după ce directorul Laurenţiu Ciurel le-a reproşat liderilor că au strigat împotriva Guvernului şi a lui Victor Ponta. Sindicaliştii i-au răspuns că el, girat de Ponta, a adus CE Oltenia în pragul falimentului. Atunci, Ciurel s-a ridicat şi a plecat alături de directorii Aurel Medinţu, Daniel Antonie, Adriana Vîlceanu şi Ion Ruşeţ. La plecare el l-a făcut prost pe sindicalistul Constantin Mitrescu. Zilele trecute, Laurenţiu Ciurel i-a făcut public derbedei pe sindicaliştii Constantin Mitrescu şi Dan Pîrvulescu. Asta după ce cu câteva luni înainte îl condamna pe Mitrescu pentru limbajul agresiv.

Şi sindicalistul Adrian Marciuc a declarat că şedinţa a ţinut puţin timp. „A venit directorul general şi ne-a ţinut o lecţie de dirigenţie, că de ce am strigat Ponta, că de ce am strigat Jos Guvernul. Foarte deranjat de acţiunile noastre“, a declarat Marciuc. Acesta i-a reproşat lui Laurenţiu Ciurel că a tăiat cotizaţia unor sindicate şi că acţiunea sa este un abuz. S-ar părea că administraţia reţine în continuare cotizaţie pentru Sindicatul Mine Energie Oltenia, la sindicatul Energia Turceni şi la cel condus de liderul Aurel Nanu Mic. „I-am spus domnul director că l-am înştiinţat şi pe preşedintele federaţiei Univers, Adolf Mureşan, şi dumnealui a ajuns la aceeaşi concluzie, că dacă se recurge la aşa ceva nu mai este dialog social“, a spus Marciuc. Liderul a mai spus că vor continua acţiunile sindicale până când administraţia va fi dispusă să găsească împreună cu sindicatele o soluţie pentru angajaţi şi companie.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: