Ciurel, un nou autodenunţ: Angajez copiii primarilor!

Laurenţiu Ciurel, managerul privat al Complexului Energetic Oltenia, a făcut un nou autodenunţ în direct la un post de televiziune. După ce s-a arătat supărat că liderii de sindicat protestează, deşi credea că i-a cumpărat cu angajări şi excursii, Ciurel a explicat şi că face 5-6 angajări pe săptămână. Asta deşi spune că în companie trebuie să rămână doar 14 mii din 19 mii de salariaţi. Ciurel spune că angajează copiii primarilor, pentru că aceştia ajută CEO să elibereze de sarcini terenurile pe care se extinde exploatarea minieră.

Laurenţiu Ciurel, directorul CE Oltenia, a explicat de ce a angajat-o pe fiica primarului din Bîlteni, Gheorghe Păsărin. El a declarat că ar mai angaja şapte fete de primari dacă părinţii lor l-ar ajuta aşa cum a făcut-o Păsărin. “Se fac angajări în fiecare săptămână. Avem o limită de 5-6 angajări pe săptămână pentru că, dacă nu am face, ar trebui să oprim trei sferturi din minerit în maxim o săptămână. Se fac şi altfel de angajări. Da, am angajat acum două săptămâni fata primarului din Bâlteni. E adevărat şi aş mai angaja încă şapte fete de primar sau băieţi, dacă aceştia ştiu să facă ceva şi dacă părinţii ne-ar ajuta să obţinem titluri de proprietate pentru a elibera de sarcini terenurile care-mi trebuie”, a spus Ciurel.

Sindicaliştii cred că Ciurel e stresat

În aceeaşi emisiune, Laurenţiu Ciurel le-a reproşat liderilor sindicali că le-a dat tot ce au vrut, iar acum au ieşit în stradă cerând demiterea sa. „Toţi ăştia de la microfon, Marciuc sau Roşca, au venit la mine în birou la două săptămâni (n.r. – de la plecarea din FNME). Au venit în Directorat cu angajări, le-am făcut angajările pe care le-au vrut, le-am dat bani să plece unde vor, aşa. L-am tratat şi pe Căldăruşe ca pe toţi ceilalţi (n.r. – el neavând sindicat atunci). Că au uitat şi i-a luat valul, e altceva“, a spus nervos Ciurel.

Sindicaliştii Adrian Marciuc şi Nelu Roşca au reacţionat după ce managerul CE Oltenia le-a reproşat că le-a făcut favoruri. “N-am angajat pe nimeni, copiii sunt mici, poate pe soacră-mea, nu ştiu, dar e bătrână”, a spus Marciuc. Nici Nelu Roşca nu a fost mai prejos. „Poate are presiune pe dumnealui, o fi stresat”, a spus liderul sindical de la cariera Roşiuţa. Aceştia i-au cerut managerului CE Oltenia să le prezinte lista cu angajările pe care le-a făcut în interesul lor.

Sindicalistul Adrian Marciuc a spus că nu a beneficiat de privilegii din partea directorului general. „Ne-a dat de toate. A făcut angajări, ne-a dat bani. Cred că la bani se referă la cotizaţia membrilor de sindicat. Banii sunt ai oamenilor, nu de la domnul Ciurel. Referitor la angajări, eu nu ştiu dacă am făcut-o eu, am fost, poate, cu vreun dosar al unui salariat decedat să angajeze un membru de familie, conform contractului în vigoare, nu cred că am făcut angajări. Nu ştiu ce a făcut domnul director general pentru noi. Ne-a îmbârligat între noi, ne-a rupt, aia a făcut. A reuşit în final, dar am început să ne trezim şi noi”, a declarat Adrian Marciuc.

Nelu Roşca, lider la Sindicatul Roşiuţa, s-a arătat deranjat de faptul că directorul Ciurel de la Complexul Oltenia l-a nominalizat printre liderii de sindicat care au beneficiat de angajări şi bani pentru deplasări. “Pe cine mi-a angajat şi când mi-a dat bani? Să fie concret. De angajat nu mi-a angajat pe nimeni şi nici nu am fost vreodată să-mi angajeze pe cineva. Iar de plecat, dacă se referă la consiliile federale, e conform Contractului. Dacă are dovezi să le facă publice, să ştim toţi despre ce este vorba. Poate are presiune pe dumnealui, o fi stresat”, a comentat sindicalistul Nelu Roşca.  

AMENINŢĂRI

Ciurel susţine că s-a întâlnit săptămânal cu sindicaliştii din CEO, mai puţin cu „cei doi derbedei”, care se presupune că ar fi Dan Pîrvulescu şi Constantin Mitrescu, cei care îl critică pe acesta de mai bine de doi ani. El a mai amintit de problemele cu legea pe care le are Marin Condescu şi susţine că urmează şi alţi lideri. „Încet, încet, după Condescu o să vină şi Mitrescu şi ceilalţi. Staţi că sunt pe rând, nu s-a terminat încă”, a avertizat Ciurel.

LUPTĂ

Adrian Marciuc spune că sindicatele vor continua lupta pentru păstrarea drepturilor salariale. “Domnul director, ca de obicei, spune ce vrea. Nu mă mai deranjează nicio declaraţie. Noi ne continuăm lupta noastră şi trebuie să facem ce vor oamenii”, a declarat Marciuc. Acesta a anunţat că minerii şi energeticienii sunt decişi să continue protestele. Faptul că joi au fost şase mii de oameni în stradă, extrem de porniţi, i-a speriat până acum pe şefii judeţului, care îi cer lui Ciurel să rezolve nemulţumirile.

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: