Blogul unde s-a răsturnat căruţa cu fani ai lui Octavian Paler

Învăţătoarea din Caracal a renunţat la greva foamei după ce s-a hrănit două luni cu atenţia presei şi cu o compasiune furioasă, hibrid ciudat, rezultat din combinarea urii pentru putere cu mila pentru cei care, de asemenea, urăsc puterea (n.r. - unde putere = Băsescu). Doamna Anghel a făcut foamea pentru toţi profesorii din ţară, într-un gest de un altruism suprem la sfârşitul căruia nici un coleg de breaslă nu a avut de câştigat. Singura care a ieşit bine a fost domnia sa. Şi nu mă refer doar la faptul că s-a transformat într-o ”media circus”. Mai nou, învăţătoarea care s-a remarcat prin tupeu, rezistenţă sporită la lipsa caloriilor şi o stăpânire aproximativă a gramaticii (”beau decât apă cu lămâie” - citat dintr-un interviu al dumneaei) are blog găzduit de Antena 3. Blog plătit, probabil, că doar una e cea care i-a ţinut piept tiranului Băsescu nemâncând fripturi.

Cel care m-a convins, însă, în privinţa lipsei de mobilă la mansardă a doamnei Anghel este chiar primul post de pe blogul despre care vă zisei. Textul se intitulează ”Mi-e dor de... Octavian Paler” şi conţine, aţi ghicit, mai multe citate din Octavian Paler. Părerea mea despre acest filosof de carte de bucate s-ar putea să o cunoaşteţi deja. Este un cugetător pe care Coelho însuşi ar fi invidios, dacă ar vedea succesul nebun pe care-l are la gospodine şi tinere absolvente care au citit între 10 şi 15 cărţi până să se mărite. Platitudinile lui Paler pe care piţipoancele le transformă în adevăruri universale şi mari vorbe de spirit sintetizează perfect marasmul imbecil în care se scaldă ceea ce ar trebui să fie zona culturală românească.

Iar Cristina Anghel are toate şansele să îngroaşe rândurile sfertodocşilor care se adresează publicului cu aerul că Andrei Pleşu le-a fost coleg de bancă în facultate, ba mai şi copia la examene după ei. Doamna Anghel, nu păcăliţi pe nimeni, v-am citit din prima. Dacă nu cumva sunteţi profesoară de traforaj, atunci nu prea ştiţi meserie şi v-aţi gândit că toţi ăştia care nu ştiu să facă nimic se angajează în presă. Ceea ce e adevărat şi, per total, este o mişcare foarte inspirată din partea dumneavoastră, recunosc. Voiam doar să ştiţi că eu ştiu.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: