BNS: Am votat PSD pentru creşterea salariului minim

Salariul minim pe economie va fi, din 1 ianuarie 2017, 1450 lei, aşa cum a promis în campanie liderul PSD, Liviu Dragnea, promisiuni pentru care există documente, această creştere fiind importantă pentru aproape două milioane de oameni care au ieşit la vot pentru 200 de lei în plus, aşa cum la revoluţie s-a ieşit pentru 100 de lei, a spus luni Dumitru Costin -BNS, după întâlnirea cu premierul Dacian Cioloş. "A fost o întâlnire cu foarte  multe  tristeţi de anumite părţi ale mesei. Eu, în numele ele BNS, i-am propus domnului Cioloş,  ţinând cont de faptul că partenerii sociali nu au ajuns la nicio cifră agreată în comun şi că actualul Guvern nu avansase nicio valoare, i-am propus să pună  mâna pe telefon să-l sune pe domnul Dragnea şi să îi spună: «Nu ştiu dacă noul Guvern va fi instatalat până la 31 decembrie,  ţinând cont că ne-aţi comunicat această valoare de 1.450 de lei, vom aproba astăzi HG cu această valoare». Domnul Cioloş nu a dat curs recomandării pe care eu am făcut-o . Domnia sa a spus că în situaţia în care o să constate că noul Guvern nu va fi învestit, probabil în ultima şedinţă a Guvernului său va aproba o HG prin care o să amâne creşterea valorii salariuliui minim, şi că  pentru ianuarie rămâne la 1250 lei cât este acum", a spus Costin. 
Întrebat dacă este convins că noul Guvedrn va aproba suma de 1450 de lei de la 1 ianuarie, Costin a spus că este nu pune la-ndoială acest lucru. "Aici nu discutăm dacă punem sub semnul întrebării în prima zi de după alegeri o promisiune a domnului preşedinte Dragnea, mi se pare că devenim uşori ridicoli.  Domnul Dragnea a fost mai mult decât precis în exprimare, avem documentele, salariul minim de la 1 ianuarie este 1450 lei aşa că nu văd de ce Guvernul Cioloş care oricum se gândea la ceva de genul 1300, 1300 şi un pic să fi insistat azi la noile sume. Aşteptăm Hotărârea de Guvern de la 1 ianuarie pe 2017, cu 1450 lei", a mai spus liderul BNS. 
Potrivit lui Costin, la scrutinul de duminică au ieşit la vot mai mult cei care louiesc în mediul urban pentru care creşterea valorii salariului minim este importantă. "Ieri, la vot,  după foarte multă vreme, au ieşit la vot mai mulţi cetăţeni cu drept de vot din mediul urban şi nu rural. Valoarea salariului mimim produce imact asupra a aproxmativ două milioane de cetăţeni salariaţi şi orice creştere este benefică pentru această categorie de cetăţeni. Dacă pentru 100 de lei am făcut revoluţie, pentru 200 de lei, vedeţi, ieşim la vot", a mai spus Costin. Totodată, a precizat că premierul a spus că atât cât rămâne la Guvern, nu va mai fi adoptată nicio ordonanţă de urgenţă. (A.A.)

Vizualizări: 405

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: