Boc la Educatie, Videanu la Sanatate, Berceanu la Agricultura

PDL pregăteşte varianta de guvern în care portofoliile PSD sunt preluate cu titlu interimar de miniştrii PDL, premierul Boc urmând a prelua Educaţia, Videanu – Sănătatea, Pogea- Munca şi Berceanu – Agricultura.

Potrivit unor surse democrat-liberale, cel mai probabil premierul Emil Boc se va ocupa, pe perioada interimatului, de portofoliul de la Educaţie, în locul Ecaterinei Andronescu.

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, ar putea prelua Sănătatea, în timp ce ministrul de Finanţe, Gheorghe Pogea, va prelua cel mai probabil portofoliul de la Muncă.

Vasile Blaga se va ocupa pe perioada interimară de Interne, Dezvoltare Regională şi va fi şi vicepremie.

Justiţia ar rămâne la Cătălin Predoiu care ar putea prelua şi portofoliul de la Externe, o altă variantă fiind ca de Externe să se ocupe ministrul Apărării Mihai Stănişoară.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, ar putea prelua şi portofoliul de la Agricultură.

Elena Udrea va cumula Turismul cu Mediul.

Gabriel Sandu, de la Comunicaţii, ar putea să se ocupe de relaţia cu Parlamentul, au mai spus sursele citate.

Aceasta este o variantă de lucru luată în calcul de democrat-liberali, motivaţia interimatelor fiind aceea ca Executivul să nu meargă în Parlament cu o nouă forumulă de guvern, ci să se păstreze această formulă cele 15 zile cât miniştrii PSD demisionari sunt obligaţi să mai rămână la ministere şi cele 45 de zile de interimat stabilite de Constituţie, ceea ce ar acoperi perioada până la primul tur al prezidenţialelor.

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: