Bocșe nu scapă de închisoare

Oricât și-ar fi dorit să fie lăsat în libertate și să nu mai stea „la răcoare” de acum încolo, fostul primar de la Crasna, Iulian Bocșe, fost ofițer de poliție, rămâne în spatele gratiilor. O cerere a sa de punere în libertate înainte de executarea totală a pedepsei pe care a primit-o după o anchetă a DNA fusese aprobată luna trecută de Judecătoria Târgu Jiu, dar decizia nu a fost definitivă.

Procurorii anticorupție au contestat hotărârea și au avut câștig de cauză la Tribunalul Gorj, care a dispus, luni, ca Bocșe să rămână în continuare închis. „Admite contestaţia (...). Desfiinţează sentinţa şi, rejudecând, respinge propunerea formulată de Comisia de individualizare a regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Târgu Jiu privind pe condamnatul Bocșe Iulian, în prezent în Penitenciarul Tg.-Jiu. Stabileşte termen pentru reînnoirea propunerii la data de 02.08.2017”, a decis instanța, verdictul de acum fiind unul definitiv.

Bocșe a fost condamnat în toamna lui 2015 la trei ani de închisoare cu executare pentru că, în calitate de șef la Resurse Umane în cadru OCPI București, a primit o șpagă pentru a aranja un concurs de angajare, susținând o anumită candidată. Inițial, pedeapsa era cu suspendare, dar, în cele din urmă DNA a obținut condamnarea sa cu privare de libertate. „Concret, inculpatul Bocşe Iulian a pus la dispoziţia acesteia din urmă răspunsurile corecte la proba scrisă a acestui concurs şi i-a acordat, în mod discreţionar şi vădit părtinitor, aceleiaşi inculpate, la proba orală a concursului, o notă suficient de mare pentru ca aceasta să promoveze concursul. (...) După numirea inculpatei Toader Simona Elena în funcţia respectivă, drept contraprestaţie pentru îndeplinirea defectuoasă a atribuţiilor sale de serviciu (în modalitatea expusă mai sus), începând cu data de 11 septembrie 2014, inculpatul Bocșe Iulian a pretins de la inculpatul Cuzuc Dan-Constantin suma de 15.000 de euro, sumă din care a primit, în cadrul mai multor prestaţii, aproximativ echivalentul a 5.000 de euro”, comunica DNA la momentul trimiterii în judecată a inculpaţilor.

Vizualizări: 1,169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: