Condamnări pentru traficanții din gașca lui „Mecanicu”

Verdict rapid dat de judecătorii gorjeni într-un dosar în care mai mulți tineri săltați de mascați la începutul anului în urma unor descinderi au fost acuzați de trafic de droguri. În fața instanței aceștia au pledat „vinovat” și și-au recunoscut faptele, beneficiind astfel de clemența legislației.

Un tânăr din Rovinari, Daniel Cătălin Rizan, pasionat de muzică rap și cunoscut pentru câteva videoclipuri pe care le are pe internet cu numele de „Mecanicu”, a fost cel care a făcut cunoscut grupul celor 16 inculpați trimiși în judecată de procurorii DIICOT Târgu Jiu. El a primit o condamnare de 2 ani și 8 luni, executarea fiind înlocuită cu un termen de supraveghere de 4 ani, pedeapsa fiind cea mai mare dispusă pentru rovinărenii care aparțineau acestui grup infracțional. „Mecanicul” are de prestat 100 de zile de muncă în folosul comunității, dacă sentința de acum rămâne neschimbată, ea nefiind definitivă.

Din toată gașca de 16 inculpați, capul răutăților pare să fi fost Daniel Paul Ionete, un tânăr din Craiova care este deja recidivist, mai având și în trecut astfel de probleme cu legea. Pentru 272 de acte materiale câte au putut proba anchetatorii, craioveanul a primit o condamnare de 1 an, 6 luni și 20 de zile, dar executarea a fost amânată și înlocuită cu un termen de încercare de 2 ani, timp în care trebuie să fie la dispoziția autorităților, dar și să presteze 80 de zile de muncă în folosul comunității în cadrul Primăriei Craiova. Un minor implicat în comiterea a nu mai puțin de 257 de acte materiale a fost condamnat de judecători la măsura asistări zilnice pe o perioadă de șase luni, după descinderile de la începutul lunii februarie și el fiind arestat preventiv până la începutul acestei luni. El are obligația de a presta o muncă în folosul comunității de 60 de zile în cadrul Primăriei Târgu Jiu.

Gabriel Daniel Boboc este un alt inculpat condamnat acum la 1 an, 4 luni și 40 de zile de închisoare, executarea fiind suspendată și înlocuită cu un termen de încercare de 4 ani, timp în care trebuie să presteze și 60 de zile de muncă în folosul comunității. O pedeapsă similară a fost pronunțată și pentru  cinci tineri din Rovinari, Tănase Crăete, Ionuț Nistor, Vasile Cristian Ungureanu, Adrian Valentin Sălari și Iulian Cezar Văduva, prieteni cu „Mecanicul”. O sută de zile de muncă în folosul comunității, la fel ca „Mecanicul”, are de prestat și Vasile Alexandru Sâiu, din Târgu Jiu, condamnat și el la 2 ani și 2 luni închisoare, cu un termen de supraveghere de 4 ani. Aceeași pedeapsă a primit-o, pentru 390 de acte materiale, Ionuț Marius Costescu, din Târgu Jiu.

Prin sentința respectivă, magistrații au dispus confiscarea unor diverse cantități de droguri descoperite la domiciliile traficanților, cantitățile fiind de ordinul gramelor. De asemenea, le-a fost confiscate diferite accesorii folosite în activitatea respectivă, fiecare fiind obligat și să plătească 1.900 de lei cheltuieli judiciare către statul român.

Vizualizări: 2,452

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: