Bogdan Hossu: Senatorul Ruşeţ să renunţe la „cascheta sindicală”!

Liderul Cartel Afla, Bogdan Hossu, l-a atacat ieri pe senatorul sindicalist Ion Ruşeţ. Hossu este de părere politica trebuie separată de sindicalism. Democrat liberalul Ion Ruşeţ recunoaşte că „a evitat să se expună la acţiunile sindicale de la nivel naţional”. Motivul, spune Ruşeţ, este acela că face parte dintr-un partid care evită dialogul social. Este un nou atac al senatorului PDL la adresa propriului partid, semn că trecerea acestuia la PSD se apropie.

Bogdan Hossu a susţinut ieri la Târgu Jiu o conferinţă de presă, unde a prezentat calendarul de proteste sindicale din următoarea perioadă. Acesta a criticat faptul că unii lideri sindicali sunt implicaţi şi în politică. Hossu a aflat cu surprindere de la jurnalişti de faptul că senatorul Ruşeţ a fost reconfirmat preşedinte al Uniunii Sindicale Mine Energie Jilţ, crezând că acesta are doar funcţii onorifice în sindicat. „Eu sunt pentru o separare clară a politicii de munca sindicală, altfel se creează ambiguităţi pentru membrii sindicatului ca şi pentru cetăţeni, care nu ştiu de sub care caschetă vorbeşti la un moment dat. De sub cascheta de sindicală sau de sub cascheta politică-”.

Din acest punct de vedere, Ion Ruşeţ i-a dat dreptate lui Bogdan Hossu. „Se poate crea într-adevăr acestă ambiguitate, mai ales în cazul meu pentru că fac parte dintr-un partid la guvernare, care evită dialogul social”.

„La nivel naţional îmi trimit adjunctul”

Bogdan Hossu a declarat că era convins că Ion Ruşeţ nu mai face muncă sindicală, pentru că nu l-a mai văzut pe la întâlnirile sindicale: „Eu ştiam că e lăsat onorific, nu mai este preşedinte, pentru că nu l-am mai văzut la şedinţe. Poate numai aici pe plan local se mai ocupă. Nu ştiu mai mult”.

Şi de această dată Ruşeţ confirmă că nu mai activează la nivel naţional, unde îl trimite pe adjunctul său Marciuc: „La şedinţele cartelului am evitat să fiu, cum să vă spun. Am evitat să mă expun la nivel naţional. La nivel naţional nu m-am expus. L-am trimis pe adjunctul meu, pe domnul Marciuc”.

NEMULŢUMIT

Hossu şi-a arătat nemulţumirea faţă de activitatea sindicală de la nivelul judeţului Gorj: „Sunt nemulţumit că activitatea sindicală nu-şi atinge ţinta care este stabilită pentru filială de a ajunge la un grad de sindicalizare de 25% din numărul de lucrători ai judeţului”.

Vizualizări: 178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: