Bogdan Olteanu, miştocar cu Morega

Cererea lui Dan Ilie Morega privitoare la convocarea Delegaţiei Permanente a PNL nu îi interesează foarte mult pe liderii centrali ai partidului. Unul dintre aceştia, Bogdan Olteanu, i-a replicat liberalului gorjean pe un ton care numai colegial nu putea fi catalogat, mai ales că i-a spus că este „un accident” pentru partid.

Fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, cel care a ratat intrarea în Parlament pe 30 noiembrie, a menţionat într-o emisiune tv că este „onorat” să fie în dezacord cu liderul PNL Gorj. Acesta a declarat pe un ton ironic, în aceeaşi emisiune, că şefii de la Bucureşti ai PNL „vor lua măsuri întocmai aşa cum crede Moregă că o să fie”. Olteanu a precizat că decontarea procentelor de la alegerile parlamentare se va face doar la Congresul pe care liberalii îl vor avea în cursul anului viitor, acesta neprecizând nimic despre o eventuală şedinţă a Delegaţiei Permanente a partidului. Fostul şef al Camerei Deputaţilor a menţionat, în schimb, că, pentru el, Morega este „un accident” în PNL şi că îi recomandă să îşi păstreze opiniile cu privire la reunirea Delegaţiei Permanente. Olteanu este finul lui Călin Popescu Tăriceanu, relaţiile dintre cei doi şi Morega fiind extrem de reci pe parcursul ultimilor ani.

Liderul PNL Gorj a avut şi el o intervenţie telefonică în emisiunea la care participa Olteanu, ocazie cu care a menţionat că prezenţa sa în partid nu reprezintă „un accident”, ci rezultatul fuziunii liberalilor cu PNL Câmpeanu, pe care el îl conducea la nivel de judeţ în urmă cu 4 ani. Morega nu a ezitat să îl invite pe Bogdan Olteanu să citească statutul partidului pentru a vedea că Delegaţia Permanentă este cea care trebuie să decidă în privinţa intrării partidului în opoziţie sau la guvernare. Singurul aliat din partid pe care Morega l-a avut deocamdată public la solicitarea sa a fost Ludovic Orban, ministrul transporturilor fiind şi el de părere că o asemenea decizie trebuia luată de mai mulţi fruntaşi ai partidului, nu doar de 2-3 persoane, aşa cum s-a exprimat şi liderul PNL Gorj.

Petrescu sare şi el la gâtul lui Morega

Fostul senator Ilie Petrescu s-a dezlănţuit şi el ieri împotriva lui Dan Ilie Morega, acuzându-l că a mituit alegătorii pentru a câştiga alegerile în colegiul 1 şi a ieşi deputat. Actualul lider al conservatorilor a folosit cuvinte dure la adresa adversarului său politic, în trecut cei doi mai având dispute de acest gen, mai ales că Morega a fost o perioadă membru PRM, organizaţia judeţeană fiind condusă atunci de către Petrescu, plecat şi el de câteva luni la conservatori. Declaraţiile au fost făcute în prima conferinţă de presă pe care PC Gorj a organizat-o după alegeri, ziariştii fiind invitaţi să se aşeze la nişte mese peste care praful s-a aşezat din belşug timp de o lună şi ceva. Mesele au fost cât de cât şterse cu un burete doar după ce jurnaliştii i-au bătut obrazul fostului parlamentar, acesta ţinându-şi discursul de la un birou pe care îl ştersese deja cu coatele.

Fostul senator se declară convins că Morega nu va rămâne în PNL în cazul în care partidul va intra oficial în opoziţie, acesta susţinând că deputatul ales pe colegiul 1 va migra în scurt timp către una din formaţiunile politice care vor forma viitorul guvern. Petrescu l-a acuzat pe liderul liberal că a sacrificat oamenii din organizaţia PNL Gorj doar pentru a-şi asigura el numărul de voturi necesare obţinerii mandatului de deputat. Acuzele fostului senator sunt formulate la scurt timp după ce şi Morega l-a acuzat că în campania electorală i-a rupt afişele, actualul deputat liberal botezându-l atunci pe liderul conservator ca fiind „sanatorul Petrecanie”. Deocamdată „sanatorul” spune că se pregăteşte să îi predea maşina lui Ion Ruşeţ şi restul dotărilor pe care le-a folosit 8 ani de zile de la Senat, acesta urmând să se întoarcă la Ploştina, acolo unde declară că va fi în continuare lider sindical, aşa cum era în 2000 când a fost ales pentru prima dată în Parlament.

Vizualizări: 91

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: