Consilierii PD-L, scoşi vinovaţi de eşecul lui Romanescu

Cei trei consilieri municipali din Târgu Jiu ai PD-L sunt acuzaţi de fostul candidat al partidului pe Colegiul 6 la Camera Deputaţilor, Marcel Romanescu, de faptul că nu s-au implicat cu nimic în campania lui electorală. Consilierii Câlniceanu, Novac şi Daviţoiu se arată surprinşi de acuzaţii şi spun că au fost implicaţi din plin în campania PD-L, dar pe alte colegii, deoarece Romanescu ori nu i-a solicitat, ori nu i-a vrut în stafful lui de campanie. În replică, Marcel Romanescu spune că lipsa de activitate a consilierilor va fi discutată în cadrul organizaţiei PD-L Târgu Jiu şi că aleşii locali ar trebui să ştie că atunci când îşi pierd sprijinul politic îşi pierd şi mandatele. Atitudinea lui Romanescu a fost catalogată drept „eronată“, „prostească“ şi „hazardată“ de către cei trei consilieri.

Marcel Romanescu a fost candidatul Partidului Democrat Liberal Gorj pentru Colegiul 6 Târgu Jiu, unde a fost învins din primul tur de scrutin de pesedistul Victor Ponta. Romanescu a fost la peste patru mii de voturi de Ponta, dar la numai câteva sute de voturi de un post de deputat. Astfel, Ponta a obţinut mandatul cu 51,59% din voturi, dar dacă ar obţinut puţin sub 50% exista un risc major să piardă postul de deputat la redistribuirea naţională, din cauza prezenţei reduse la vot. Această conjunctură îl determină pe Romanescu să spună, pe bună dreptate, că a fost „la câteva sute de voturi de mandatul de deputat“, chiar dacă a fost la mii de voturi de Ponta. Marcel Romanescu, în calitate de preşedinte interimar al PD-L Târgu Jiu, a făcut o analiză a rezultatului pe care l-a avut şi a cauzelor care l-au condus spre eşec. Una din cauze ar fi, potrivit lui Romanescu, neimplicarea celor trei consilieri locali ai PD-L la Târgu Jiu în campania sa electorală.

Câlniceanu: „Marcel este în eroare“

Primul care a comentat acuzaţia lui Romanescu a fost consilierul local Liviu Câlniceanu. Acesta a spus despre Marcel Romanescu faptul că „a fost puţin în eroare“. Câlniceanu spune că a fost şeful de campanie al lui Liviu Andrei, un alt candidat al PD-L, la Senat însă. „Am muncit din plin în această campanie, Liviu Andrei m-a solicitat primul, am acceptat, aşa că doresc ca Marcel Romanescu să dea o dezminţire la cele spuse. Nu vreau să comentez mai mult de atât, pentru că mie nu îmi place să fac scandal“.

Romanescu i-a transmis însă lui Liviu Câlniceanu că nu va da nicio dezminţire, deoarece el nu este omul care să arunce cu vorbele, iar apoi să le retragă. „Ceea ce spun, eu nu dau înapoi. Am simţit pe pielea mea ce înseamnă să fii abandonat în campania electorală de consilierii partidului. Ştiu că din cei trei consilieri niciunul nu s-a implicat în campania de la Târgu Jiu, deşi aşa era normal să facă. Cum ar fi fost să vină consilierii din Novaci să îmi facă mie campanie la Târgu Jiu- Consider că aceşti consilieri au preferat să se ducă acolo unde era mai uşor, deoarece era clar că la Târgu Jiu va fi o campanie foarte grea“, a spus Marcel Romanescu. Acesta susţine că i-a spus de la început lui Liviu Câlniceanu că nu îi convine

Acesta a spus că analiza activităţii celor trei consilieri se va face în organizaţia de la Târgu Jiu, nu acolo unde spun ei că au fost în campanie. „Aleşii locali ar mai trebui să ştie că există o prevedere legală potrivit căreia îşi pot pierde mandatele de consilieri dacă li se retrage sprijinul politic“, a mai spus Romanescu. Întrebat dacă intenţionează să ia astfel de măsuri cu cei trei consilieri pe care îl acuză de neimplicare în campania electorală, Marcel Romanescu a spus că nu, deoarece nu are atribuţii în acest sens. „În plus, eu am fost numit în fruntea acestei organizaţii de la Târgu Jiu după alegerile locale, nu am eu nicio implicare în faptul că aceşti oameni au fost pe listă şi că au ajuns consilieri, aşa că nu trebuie eu să iau măsurile, deşi s-a văzut cât au muncit pentru organizaţia Târgu Jiu“, a mai precizat Romanescu.

Daviţoiu: „Romanescu ne-a ponegrit în campania de la locale“

Dacă Liviu Câlniceanu a evitat să comenteze prea mult afirmaţiile lui Romanescu, un alt consilier local, Nicolae Daviţoiu, s-a arătat de-a dreptul rezoltat. Daviţoiu susţine că l-a sunat de patru ori pe Romanescu să îl întrebe cu ce poate să îl ajute, a fost la şedinţe de câte ori a fost chemat, şi îl acuză pe fostul candidat că el este cel care le-a întors spatele consilierilor. „Nu îmi vine să cred că ne scoate pe noi vinovaţi pentru eşecul lui. L-am sunat de patru ori să îl întreb cu ce pot să îl ajut şi a zis că nu are nevoie, că mă sună el. I-am spus că în zona de centru, unde am locuit 30 de ani, am foarte mulţi prieteni şi că pot să merg cu el... Dar, a preferat să meargă cu anturajul lui, cu Stoica sau cine mai era acolo“, susţine consilierul Daviţoiu. Romanescu îl contrazice şi pe acesta şi spune că el le-a comunicat consilierilor că programul lui de campanie era zilnic, de la 9 dimineaţa până la ora 18 şi că dacă respectivii consilieri voiau să îl însoţească, nu trebuia să aştepte să fie sunaţi. „Au fost oameni care au venit zi de zi cu mine fără să îi sun. Vă daţi seama că mă opreau oamenii pe stradă să se plângă de problemele lor. Altfel mă prezentam în faţa lor dacă aveam alături măcar un consilier local, care să preia problemele oamenilor si să încerce să le rezolve“, susţine Romanescu.

Consilierul local Daviţoiu spune despre acuzele lui Marcel Romanescu că sunt „prostii şi anomalii“ şi îi reaminteşte acestuia că la alegerile locale a lăsat baltă Partidul Democrat Liberal cu două zile înainte de debutul campaniei electorale, deşi fusese desemnat să candideze la postul de primar al municipiului Târgu Jiu. „Să fie foarte clar pentru Romanescu, am vrut să-l ajut în această campanie, mi-am oferit sprijinul şi l-a refuzat. Am făcut campanie la Arcani pentru Adrian Gorun şi cred că am obţinut un rezultat bun acolo. Dar Romanescu se face că uită faptul că la locale a fost desemnat să candideze pentru funcţia de primar în municipiu şi s-a retras cu două zile înainte de campanie, încât ne-a pus în situaţia să căutăm un candidat care nu se pregătise pentru asta. Nu a fost o zi cu noi în campania electorală, dar nu numai că nu ne-a ajutat, ci ne-a şi ponegrit în presa la care am văzut că a apelat şi acum să îi facă lui campanie. Ne-a ponegrit şi pe noi, şi pe Manţog, şi pe alţii, şi văd că asta încearcă şi acum“, a mai spus Daviţoiu.

Novac: „Declaraţiile domnului Romanescu sunt hazardate“

Gheorghe Novac, al treilea consilier local al PD-L acuzat că nu s-a implicat în campania lui Romanescu, nu era ieri la curent cu afirmaţiile făcute de fostul candidat. „Eu nu ştiu ce a afirmat domnul Romanescu. Consilierii au fost toţi implicaţi în campania electorală, acolo unde partidul a considerat că aceştia au o mai mare influenţă. La mine au apelat mai mulţi candidaţi, nu am refuzat pe nimeni, dar la Târgu Jiu nu am fost solicitat. Consideră că declaraţiile domnului Romanescu sunt hazardate“, a spus Novac.

Actualul consilier local Gheorghe Novac a fost cel desemnat în vară să candideze la Primăria Târgu Jiu, după dezertarea lui Romanescu cu două zile înainte de campania electorală. Novac spune despre Romanescu că nu a fost o zi în campania de la locale în Târgu Jiu, dar nici nu îi reproşează asta.

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: