Bolnavă de sifilis și TBC, naște copil după copil

A fost născut de o femeie bolnavă de sifilis și tuberculoză. Micuțul a ajuns la un asistent maternal, la fel ca și frații lui. Femeia naște copil după copil, deși nici nu poate, nici nu vrea să aibă grijă de ei. Este doar unul din cazurile prezentate într-un raport Consiliului Județean Gorj. Consilierii au luat act de raport în cinci secunde, fără nicio întrebare, fără nicio dezbatere.

Femeia care a dat naștere la nu mai puțin de șase copii a fost diagnosticată cu TBC şi boala Lues (sifilis), existând riscul transmiterii bolii și către copii. Ultimul copil l-a născut la începutul acestui an, micuțul fiind plasat în grija unui asistent maternal pentru că avea nevoie de îngrijire specială, afecțiune și stimulare, nevoi pe care mama nu i le putea satisface.

De altfel, și ceilalți cinci copii ai femeii au fost dați spre adopție încă de la naștere, fiindcă femeia nu are posibilități materiale, nu are locuință, dar și din cauza problemelor de sănătate, bolile acesteia fiind netratate.

Nou-născut lăsat în grija unor copii

Un alt caz strigător la cer este cel al unei femei care a dat naștere unui copil cu o greutate de 1.850 de grame în luna februarie la Maternitatea din Târgu Jiu şi pe care l-a abandonat în spital. După aproximativ două săptămâni de la naștere, femeia a revenit în spital cu tatăl micuțului care l-a și recunoscut legal şi l-au luat la domiciliu. În luna martie, reprezentanții DGASPC Gorj au mers în vizită la femeie şi i-au găsit nesupravegheați pe toți cei șase minori ai cuplului, respectiv nou-născutul şi fraţii acestuia.

Cazul a ajuns la Compartimentul de Intervenţie în caz de abuz, neglijenţă, trafic, migraţie, repatriere şi violenţă din cadrul DGASPC Gorj.

Ce atitudine a avut Consiliul Județean

Acestea sunt doar două cazuri, însă statisticile Direcției de Protecție a Copilului Gorj arată că în primele două trimestre ale anului 2017 un număr de 42 de copii s-au născut cu riscul de a fi abandonați de familie. Cei mai mulți din ei ajung în Leagănul de Copii de la Târgu Cărbuneşti, iar mai apoi în centrele de plasament. Cei mai norocoși din ei ajung în grija unui asistent maternal și foarte puțini într-o familie adoptivă, din cauza procedurilor extrem de greoaie. Raportul s-a aflat vineri pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Județean, însă s-a trecut fulgerător peste el, nefiind dezbătut în plenul ședinței. Această atitudine denotă de fapt grija pe care autoritățile județene o poartă unor oameni cu nevoi speciale.

Vizualizări: 3,837

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: