Primărie din Gorj, amendată pentru neplata salariilor

Primăria Stănești a fost amendată cu 5.000 de lei pentru că nu a plătit la timp salariile angajaților. Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a constatat și alte deficiențe.

Inspectorii de muncă din cadrul ITM Gorj au verificat primăria Stăneşti după ce s-au sesizat din presă că la această instituție oamenii nu şi-au luat banii din luna iunie. ITM Gorj i-a dat primarului Ştefan Blideanu termen până la 6 septembrie să achite salariile restante şi i-a pus în vedere să nu mai aibă întârzieri.

Pentru deficiențele constatate în domeniul relaţiilor de muncă, primăria Stăneşti a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei. În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au dispus măsuri cu privire la semnalizări prize 220 V, căi de acces, dispozitive de stingerea incendiilor. Primarul Ştefan Blideanu se declară însă sceptic că poate da banii oamenilor până la data impusă de ITM Gorj. Edilul speră ca situația financiară a primăriei să se mai reglementeze odată cu rectificarea bugetară așteptată zilele astea.

Vizualizări: 437

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: