O instituţie publică din Gorj cumpără teste de sarcină

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj îşi ia măsuri de siguranţă! Recent, instituţia a achiziţionat prin licitaţie electronică nu mai puţin de 160 de teste de sarcină. Achiziţia nu este deloc una ieşită din comun câtă vreme instituţia găzduieşte sute de adolescente care nu de puţine ori fug din centre sau casele de tip rezidenţial. De exemplu, la Complexul de Îngrijiri Comunitare pentru Copilul aflat în Dificultate se folosesc anual până în cinci teste de sarcină, spune şefa acestui centru. „Din ce reţin eu, cred că mai mult de patru teste de sarcină pe an n-am folosit. Când a fost vreo situaţie critică, eu ştiu că le-am cumpărat la fete cu banii mei personali şi apoi i-am decontat. Aceste teste se folosesc în toată direcţia, se folosesc şi la bătrâni şi la celelalte complexuri care au tinere. La mine să ştiţi că am mai mulţi băieţi decât fete”, a spus Valeria Iriza, şefa Complexului de Îngrijiri Comunitare.

Testele de sarcină sunt folosite mai ales când salariaţii instituţiei au suspiciuni în cazul vreunei persoane sau la recomandarea medicului specialist. „Noi decidem în momentul în care au aflat angajaţii de pe apartamente că fata nu a mai avut ciclu menstrual. Mergem la medicul de familie, medicul ne trimite la medicul specialist şi el ne recomandă să-i facem un test sau să nu-i facem. Asta este procedura”, a declarat Valeria Iriza, şefa Complexului de Îngrijiri Comunitare pentru Copilul aflat în Dificultate.

DGAPSC Gorj a fost zguduită recent de un scandal, după ce au fost semnalate trei cazuri de minore rămase gravide şi care au fost duse la spital pentru avort.

Vizualizări: 1,756

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: