Bolnavi puși pe drumuri. Medic: Este o deficiență majoră

Pacienții care ajung la Unitatea de Primiri Urgențe din Târgu Jiu încă sunt plimbați între spitale. Cei care au nevoie de investigații amănunțite sunt urcați în salvări și trimiși la spitalul “700”, unde este computer tomograf. Se pierde timp prețios în acest fel, iar bolnavul primește tratamentul de care are nevoie mult mai târziu.

Medicul ortoped Bogdan Niculescu, șeful Secției Ortopedie din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, a confirmat că problema este una gravă. Bolnavii sunt puși pe drumuri în condițiile în care, dacă ar exista un computer tomograf la spitalul situat pe strada Tudor Vladimirescu, atunci investigațiile s-ar face mult mai repede, iar pacienții ar beneficia mai rapid de tratament.

„Este o foarte mare deficiență. Nu există să nu faci la un politraumatizat, în serviciul UPU, tomograful acolo următoarele minute, jumătate de oră maxim. Nu poți să transporți dintr-o parte în alta, cu ambulanțele, și să aduci pacientul, să-l plimbi și să treacă o perioadă foarte mare de timp până să-i asiguri tratamentul. Asta este o foarte mare deficiență”, a spus medicul Bogdan Niculescu la o emisiune.

Un computer tomograf a fost promis spitalului de Ministerul Sănătății și va ajunge în curând. „Este și spațiu. S-a și aprobat. În următoarele luni, sper să ajungă. Știu sigur că acel tomograf va veni”, a mai adăugat medicul Niculescu.

În fiecare zi, ambulanțele sunt solicitate să transporte la consult și investigații zeci de pacienți între cele două spitale. “Dacă este să vorbim de o statistică, putem spune că avem, numai în primele trei luni, în jur de 700 de transportări la investigații între spitalele din Târgu Jiu și transferuri la alte spitale din țară. Numai weekendul trecut, am avut peste 70 de solicitări. Dintre acestea, 63 au fost numai pentru pacienți care aveau nevoie de CT la Târgu Jiu, transportați de pe Tudor, la spitalul 700”, ne-a spus Constantin Mitroi, managerul Serviciului Județean de Ambulanță Gorj.

Vizualizări: 2,035

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: