Memorialul “Liviu Dafinescu”, sâmbătă la Târgu Jiu

Festivalul Jocului și Portului Popular pentru Tineret «Memorial Liviu Dafinescu» va avea loc pe 20 aprilie la Târgu Jiu. Festivalul-concurs are în vedere omagierea unei personalități de excepție a artei populare scenice gorjene, regretatul profesor Liviu Dafinescu, fost director al prestigiosului Ansamblu Artistic Profesionist „Doina Gorjului”.

Festivalul-concurs este deschis formațiilor de dansuri populare (mixte, fete și/sau băieți) de la nivelul școlilor generale și liceelor, al cluburilor și palatelor copiilor și de la secțiile externe ale Școlii Populare de Artă Tg-Jiu, precum și ale așezămintelor de cultură din județ. Sunt admise în concurs formații de copii (7-14 ani) și formații de adolescenți (14-19 ani).

Așadar în data de 20 aprilie 2019 începând cu orele 10.00, în Amfiteatrul din zona pietonală Victoria, are loc cea de-a XVI-a ediție a Festivalului Jocului și Portului Popular pentru tineret «Memorial Liviu Dafinescu».

“Momentul artistic din cadrul festivalului nu va depăși 5 maxim 7 minute. Anul acesta vom avea si o prezentare a costumului tradițional din fiecare localitate. Sunt alocate câte 3 minute de ansamblu pentru această prezentare”, arată un comunicat al organizatorilor.

Trofeele și diplomele vor fi asigurate de către Asociația Culturală „Liviu Dafinescu”. Organizatori sunt: Consiliul Județean Gorj, Primăria și Consiliul Local Tg-Jiu, Inspectoratul Școlar Județean, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Școala Populară de Artă, Palatul Copiilor Tg. Jiu, Asociația Culturală „Liviu Dafinescu”.

Vizualizări: 959

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: