Bolnavii au dreptul la mai multe ore de vizită. Vezi noul program!

Programul de vizită la spitalul din Târgu Jiu s-a modificat încă din luna decembrie, însă aparținătorii nu știu exact intervalul orar în care pot vedea pacienții. La intrarea în secții, noul program nu a fost afișat, iar cei care vin la bolnavi de cele mai multe ori se izbesc de uși închise. Aparținătorii trebuie să știe că noul program le permite să stea mai mult timp cu bolnavii.

Conform noului program, bolnavii din secții pot fi vizitați în timpul săptămânii în intervalul 15.00-20.00, iar în week-end de la ora 10.00 până la 20.00. Vizitarea pacienţilor din secția de terapie intensivă este permisă zilnic doar de membrilor familiei cu respectarea procedurilor interne. Noul program de vizită permite aparținătorilor să stea mai mult timp cu bolnavii. „Ministerul Sănătății a decis ca începând cu acest an să fie prelungit programul astfel încât bolnavul care se află în spital să nu simtă acea ruptură între familie și dumnealui. Mai mult decât atât pacientul se recuperează mai repede dacă are familia aproape”, a declarat Elena Pițian, reprezentant DSP Gorj

La intrarea în secții este afișat tot vechiul program de vizită de numai două ore în intervalul 14.00-16.00. Aparținătorii nu știu noul program și nici că pot petrece mai mult timp cu pacienții. „Nu știam că s-a modificat programul. Pe ușă e scris că de la 14.00 și ne întrebam de ce nu ne lasă să intrăm. Nu am insistat, pentru că am crezut că au vreo urgență”, a spus un vizitator.

Reguli noi

Numărul de vizitatori pentru un pacient internat într-un salon cu mai mult de 3 paturi nu poate fi mai mare de 3 persoane şi pot fi vizitaţi maximum 2 pacienţi în acelaşi timp. De asemenea, pacienţii internaţi pe oricare dintre secţii pot discuta direct cu medicul curant în timpul programului. Personalul din secțiile de terapie intensivă are obligaţia de a avea un număr de telefon prin care se asigură informarea familiei despre starea şi evoluţia pacientului.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: