Bonuri de 200 de euro pentru elevi. Condiţii!

Guvernul a decis majorarea plafonului de venit brut lunar pe membru de familie la 250 de lei pentru programul „Euro 200”, care constă în acordarea unui ajutor financiar elevilor şi studenţilor pentru a-şi achiziţiona calculatoare. În şedinţa Executivului de joi a fost aprobat şi noul model al bonului, care în acest an va fi violet.

Potrivit Ministerului Educaţiei, Guvernul a aprobat indexarea plafonului de venit brut lunar pe membru de familie de la 150 de lei la 250 de lei, în corelaţie cu indicele total de creştere a preţurilor de consum în anul 2018.

„Prin această măsură, numărul potenţialilor beneficiari creşte, asigurând astfel accesul la informaţia digitalizată şi premisele pentru dezvoltarea competenţelor TIC în rândul acestor beneficiari. Plafonul de venit în virtutea căruia se acordă acest ajutor financiar nu a mai fost actualizat din anul 2004”, precizează MEN.

Ajutorul se acordă o singură dată în cadrul unei familii. Configuraţia minimă recomandată a calculatoarelor pentru achiziţionarea cărora se acordă sprijinul financiar este următoarea: procesor 2 Ghz, 1 GB RAM şi 250 GB hard-disk şi software de bază licenţiat, incluzând un sistem de operare şi un program antivirus.

Programul „Euro 200” se derulează din 2004, în cei 14 ani de aplicare beneficiind de sprijin peste 297.000 de elevi şi studenţi. Bugetul alocat de Ministerul Educaţiei Naţionale pentru derularea în acest an a programului „Euro 200” este de 12.328.000 lei, pentru peste 13.500 de beneficiari, atât elevi, cât şi studenţi. (A.A.)

Vizualizări: 976

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: