Tinerii şomeri, luaţi la rost. Aşteaptă un post de manager pe 4.000 de lei!

Zeci de şomeri, mustraţi de primarul Marcel Romanescu. Edilul a dezvăluit că a mers să vadă problemele cu care se confruntă târgujienii, iar, într-un cartier, a găsit câţiva tineri care nu aveau loc de muncă, dar care i-au transmis că nici nu sunt dispuşi să muncească pe salariul minim pe economie.

„Erau 20 de persoane, marea majoritate între 35 şi 40 de ani. La ora 10. Eu credeam că mă întâlnesc acolo doar cu administratorul blocului. I-am întrebat: «Ce faceţi? De ce nu sunteţi la muncă?» «Păi, nu avem loc de muncă. Nu găsim locuri de muncă. Suntem foarte prost plătiţi!» «Dar aţi încercat să vă duceţi undeva? Chiar şi pe un post de vânzător, ceva?» «Nu, ne dau foarte puţini bani». Asta e optica, din păcate”, a povestit primarul Marcel Romanescu, la Gorj TV.

Primarul susţine că sunt societăţi care caută oameni calificaţi sau fără nicio calificare, dar îi găsesc cu greu. În plus, Romanescu a anunţat că vor mai veni societăţi care vor avea nevoie de personal la Târgu Jiu. „Ei n-au bani să-şi plătească utilităţile, dar nici nu s-ar angaja. Merg pe ideea «până nu găsim un post de manager, pe 4.000 de lei, nu ne ducem nicăieri!» Parcurg oraşul, văd afişe cu angajări, sunt anunţuri. Societăţile vor să angajeze, dar nu prea găsesc forţă de muncă”, a mai continuat edilul.

Vizualizări: 4,473

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: