Tone de gunoaie, după grătarele de 1 Mai

Aglomeraţie multă de Ziua Muncii la tradiţionala petrecere din pădurea de la Drăgoieni, dar la fel de „tradiţională” devine şi mizeria care rămâne în urma miilor de petrecăreţi de aici.

A doua zi din luna mai arată cealaltă faţă a celor care vin să se simtă bine şi să se relaxeze la umbra pădurii, mizeria rămasă în urma acestora arătând încă o dată că românul nu mai este de mult timp frate cu codrul. Tone de gunoaie au fost strânse pe parcursul zilei de marţi de muncitorii de la Edilitara, angajaţii de la salubritate fiind şi ei uimiţi de cât de multă mizerie a rămas în urma celor care au petrecut aici cu o zi înainte.

„Noi nu am fost la petrecere, că tot aşa, la strâns de gunoaie am fost toată ziua. Dar să veniţi să vă arăt ce aruncă oamenii prin iarbă, că găsim de toate. De la pantaloni şi pantofi la sticle de plastic, pahare, pungi, doze de bere nu vă mai spun. Numai bani nu pierde nimeni. Din ăştia nu am găsit niciodată, că atunci m-aş fi bucurat şi eu. E atâta mizerie că parcă în nici un an nu a fost aşa”, a spus un muncitor al firmei de salubritate a primăriei.

O parte din vina pentru situaţia respectivă o au şi comercianţii, cărora le revine obligaţia să strângă mizeria care rămâne la tarabele lor. Cum nimeni nu îi sancţionează însă pentru că fiecare pleacă repede la spartul bâlciului, autorităţile rămân bune de strâns curăţenia.

„Estimăm la vreo 6 tone de gunoi, dacă nu şi mai multe, care se vor strânge de pe întreaga suprafaţă. Vom sta aici tot programul de lucru şi sperăm să încheiem până la sfârşitul zilei. Am venit cu muncitori, cu un tractor cu remorcă, cu saci şi facem curăţenie. Este exagerat de multă mizerie, este un dezastru, dar vom face curăţenie şi, ca în fiecare an, vom lăsa pădurea curată, aşa cum era şi cu câteva zile în urmă”, a spus Sandu Neagoe, reprezentant al Edilitara, prezent la Drăgoieni la acţiunea de igienizare a pădurii de la marginea oraşului.

Galerie foto



Vizualizări: 314

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: