Bonurile de masă, amânate pentru salariaţii CE Oltenia

Administraţia CE Oltenia a solicitat sindicatelor să accepte acordarea bonurilor de masă pe 20 ale lunii, nu pe 5 cum a fost până acum. Sindicatele resping propunerea administraţiei.

Şefii din CE Oltenia au chemat marţi, 22 septembrie, sindicatele la sediul principal al companiei pentru a discuta referitor la tichetele de masă, dar și despre organizarea unor competiţii sportive între salariații unităților. Cel mai aprins subiect a fost cel referitor la acordarea tichetelor. Sindicaliștii spun că, potrivit legii, salariaţii ar trebui să primească în a doua decadă a lunii tichetele aferente lunii în curs, dar că cei din companie le acordă în prezent în data de 5 pentru luna anterioară. Deci minerii şi energeticienii le primesc oricum cu întârziere. Acum, cei din conducere le-ar fi cerut încă o amânare la acordarea acestor tichete. "În Contractul Colectiv de Muncă nu există o dată la care să se acorde, era o cutumă că ei le dădeau pe 5 ale lunii în curs pentru luna anterioară. Acum vor să se dea pe data de 20 a lunii în curs pentru luna trecută. Le-am spus să respecte legea", a declarat Constantin Mitrescu, vicepreşedinte FNME.        

Sindicaliştii nu au fost de acord cu amânarea acordări tichetelor de masă. "Dacă te chemă acolo să interpretezi legea, mi s-a părut o chestie aiurea. Era o chestiune prin care noi trebuia să le dăm acceptul să se dea tichetele de masă la o anumită dată, dar legea spune clar. Noi le-am spus să respecte legea, și așa nu au respectat-o până acum. Legea spune că tichetele trebuie acordate în ultima decadă a lunii pentru luna curentă și ei le dau pentru luna curentă în luna următoare, deci se decalează cu două luni față de lege", a declarat Dumitru Pârvulescu, vicepreședinte FNME.

Cea mai mare parte a salariaților CE Oltenia beneficiază de tichete de masă. Doar cei din zona Motru, de la carierele Lupoaia și Roșiuța, mai beneficiază de masa caldă. Dar și aceștia, în cea mai mare parte, au renunțat la masa caldă în detrimentul tichetelor.

masa_calda

Vizualizări: 175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: