Concluzia discuţiilor cu Banca Mondială, varianta lui Ciurel

Directorul general al CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a declarat că el este cel care a invitat delegaţia Băncii Mondiale să viziteze complexul, dorind să arate că şi aici este echipament de ultimă generaţie. Liderii sindicali au vorbit de mii de concedieri, Ciurel a infirmat că s-ar fi spus vreo cifră, dar a confirmat că Banca Mondială a recomandat restructurare.

„Nu s-a pus problema, cu Banca Mondială, să se revină sau să se spargă CE Oltenia. (...) Nu s-a avansat un număr sau o cifră de genul acesta (n.r. – 4000 de concedieri), singurul cuvânt care s-a pronunţat a fost restructurare. În negocierile de astă vară constatau că doar cinci grupuri intră în piaţă şi că atâtea ar trebui să rămână. Piaţa a demonstrat că am funcţionat remarcabil cu 10, cu 11 grupuri“, a spus Ciurel.

Directorul a mai declarat că singurul angajament neîndeplinit a fost angajarea unei firme de consultanţă. Compania vrea să dea un milion de euro pentru angajarea unei firme care să facă o strategie pentru CEO, din care ar putea reieşi tot restructurare. Tot Ciurel spune că nu este sigur că strategia identificată de firma de un milion de euro va fi pusă în aplicare. El mai zice că acea firmă nu va putea propune concedieri. În fapt, nici Banca Mondială sau FMI nu propune concedieri, ci solicită profit şi o companie viabilă. Guvernul înţelege că aceste doleanţe pot fi satisfăcute prin tăieri din veniturile salariaţilor sau a locurilor de muncă.  „Da, este exclus ca această firmă să propună disponibilizări de asemenea anvergură.  Intenţiile Comisiei Europene de anul acesta sunt de natură să ne îngrijoreze mult mai tare decât nu ştiu ce ar spune o firmă de consultanţă care ar câştiga licitaţia. De această consultanţă până la urmă factorul politic, administrativ sau politic poate să ţină cont sau nu, este un instrument pe care-l ai, un ghid şi nimic mai mult. Pentru a supravieţui pe termen lung ar trebui în continuare luate măsuri. Cei de la sindicate spun că nu mai e posibil să se taie de nicăieri“, a mai declarat Ciurel. 

ciurel_ceo

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: