Sindicatele cer prelungirea termenului de solicitare a tichetelor de cărbune

Cei 5000 de mineri şi energeticieni care nu au reuşit să solicite cota de cărbune până la data de 15 septembrie, când a fost termenul limită, ar putea beneficia de încă o păsuire. Federaţia "Univers" şi sindicatul de la Termocentrala Turceni, condus de Eugen Iovan, au cerut administraţiei CE Oltenia să ia în considerare acordarea unui nou termen pentru ridicarea şi depunerea tichetelor de cărbune. Conducerea CE Oltenia nu a răspuns încă la această solicitare.

Reprezentanţii CE Oltenia spun că au primit două adrese de la sindicate prin care a fost cerut un nou termen pentru solicitarea şi depunerea tichetelor de cărbune, astfel încât şi salariaţii care nu s-au încadrat în termenul stabilit iniţial să poată să ridice cota de cărbune de 10 tone. "În şedinţa de la sfârşitul săptămânii trecute nu s-a luat o decizie cu privire la acest aspect, urmează ca solicitările Sindicatului Energia Turceni şi cea a Federaţiei Univers să se discute, probabil, în cursul zilei de vineri, când va avea loc şedinţa de Directorat", a declarat Ion Ruşeţ, şeful Departamentului de Relaţii cu Comunitatea din cadrul CE Oltenia.

Între timp, cei care au solicitat tichetele ridică în continuare cota aferentă. Numai că unii dintre salariaţi au întâmpinat probleme cu transportul. Sindicaliştii dau vina pe administraţie. "Partea administrativă a indus în eroare salariaţii, a fost rea credinţă, pe acel aviz de însoţire destinaţia finală trebuie să fie acolo unde doreşte salariatul, iar cei din anumite zone treceau strict adresa de pe buletin. Au fost cazuri când li s-a confiscat marfa, au primit amenzi, trebuie să se ducă în instanţă, oamenii neavând nicio vină.   Când aud aceste ştiri se feresc să mai ridice aceste tichete, să le înstrăineze", a comentat Gabriel Căldăruşe, liderul Sindicatului Mine Energie Oltenia (SMEO).

Cei din administraţie spun că a existat o problemă cu avizul, dar că a fost vorba de un caz izolat. "Am înţeles că a existat un astfel de incident la Filiaşi, a fost un exces de zel, dar conform precizărilor companiei, adresa de pe aviz este adresa este cea indicată de salariat. Ori pe de o parte a greşit angajatul nostru, ori se pare că a greşit poliţistul de acolo. Cred că a fost o confuzie", a explicat directorul Ion Ruşeţ.

Puţin peste 10.000 de mineri şi energeticieni au solicitat cota de cărbune până la data de 15 septembrie când a fost termenul limită de depunere a cererilor, termen deja prelungit de companie. Termenul iniţial a fost până la sfârşitul lunii august. 

depozit_de_carbune_pinoasa

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: