Ciurel: Am mai fost trimis în judecată. M-a apărat Casa Şova!

Laurenţiu Ciurel a declarat că poate rămâne directorul general al Complexului Energetic Oltenia, chiar dacă a fost trimis în judecată, el invocând prevederi ale contractului de mandat. Ciurel susţine că în contractul încheiat cu Ministerul Energiei nu scrie că trebuie să plece din funcţie dacă este trimis în judecată pentru corupţie. Directorul a mai spus că „nu e o situaţie plăcută“ să fie trimis în judecată, dar că satisfacţia va fi foarte mare când va demonstra că este „complet-complet nevinovat“. El a mai declarat că a mai fost şi altă dată trimis în judecată, uneori fiind apărat chiar de Casa „Şova“.

Directorul general al CE Oltenia a fost trimis în judecată pentru fapte de corupţie, alături de premierul Victor Ponta, senatorul Dan Şova şi directorii Octavian Graure şi Dumitru Cristea. Ciurel a vorbit despre problemele sale penale la Radio Infinit. „Nu e o situaţie plăcută, nu o să spun acum că îmi place că am fost trimis în judecată şi ce bine e, că nu e bine. Atâta vreme cât un om cu studii de specialitate spune că ai încălcat legea, nu ai cum să te simţi bine. Pe de altă parte, e singura metodă să se termine o dată cu circul acesta care înseamnă contractele de consultanţă juridică cu Şova. E a treia oară când sunt reluate ca şi analiză a unor organe şi de data asta s-a mers cel mai departe. E bine să-şi spună şi un judecător cuvântul o dată pentru totdeauna“, a spus el.

Cât despre demisia din funcţia de director, Ciurel spune că nu şi-o dă pentru că nu scrie în contractul de mandat: „Că sunt persoane care îmi cer demisia e normal, dar am şi eu un contract de mandat care spune în ce situaţii şi în ce cazuri mi se poate cere demisia pe genul acesta de speţe şi nu există cazul acesta“.

Ciurel nu e la prima experienţă de acest gen

Directorul CE Oltenia a mai spus că nu e prima dată când e trimis în judecată şi a fost apărat chiar de Casa „Şova“. „Nu e prima dată când sunt trimis în judecată. Poate nu se ştie treaba asta, tot în speţe penale, am fost de mai multe ori, chiar m-a apărat Casa Şova o dată. Pentru lucruri de genul intrat pe terenuri private cu excavatorul şi lucruri de genul acesta. Dar acesta este cel mai spectaculos. Sper ca asta să fie o ocazie să arătăm cum au stat lucrurile, să facem nişte expertize care să constate dacă există sau nu prejudiciu“.

Laurenţiu Ciurel nu a fost întrebat dacă va constitui sau nu CE Oltenia parte civilă în proces, prejudiciul calculat de procurori fiind de 3,4 milioane de lei. Chiar dacă a mai fost trimis în judecată, Ciurel zice că are emoţii de această dată pentru că trebuie să meargă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. „Ar fi culmea să spun acum că nu am nicio emoţie. E o trimitere în judecată, ai emoţii indiferent de speţe. Vă daţi seama că la Înalta Curte numai că mergi, indiferent ce calitate, şi ai emoţii. Dar pe de altă parte satisfacţia va fi cu atât mai mare în momentul când sunt sigur că se va constata că sunt complet - complet nevinovat şi că lucrurile de care eu sunt acuzat s-au făcut de multe ori şi până atunci şi după aceea, în acelaşi fel, fără ca nimeni să aibă vreo suspiciune“.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: