Un alt fost director a dat în judecată CE Oltenia

Mircea Mezinca, fost director în minerit, a dat în judecată CE Oltenia, procesul fiind înregistrat la Tribunalul Gorj. Mezinca a contestat în instanță decizia de concediere, asta după ce în luna iunie a fost trecut pe lista concedierilor colective. La fel ca Mezinca, alte zeci de foști salariați care s-au regăsit pe lista disponibilizărilor au dat în judecată compania.

Până în prezent trei foști directori din minerit și energie care au fost concediați de CE Oltenia la mijlocul acestui an au contestat în instanță decizia de concediere. Ultima acțiune de acest gen a fost depusă de Mircea Mezinca, fost director de Resurse Umane în SNLO, care a fost dat afară din companie în luna iunie, alături de alți 2000 de salariați, la acel moment având funcția de șef serviciu în cadrul Diviziei Strategie Dezvoltare a companiei. Acțiunea a fost înregistrată în data de 21 septembrie la Tribunalul Gorj și deocamdată nu a fost dat un termen de judecată. Contactat telefonic, Mezinca nu a dorit să comenteze referitor la acest subiect.

Și fostul director al Diviziei Miniere, Vasile Ogârlaci, devenit între timp consilier al directorului general, a dat în judecată compania după ce a fost concediat la începutul lunii iunie. Acțiunea a fost depusă în data de 8 septembrie.

Termen la acțiunea lui Gârjobă

Corneliu Gârjoabă, fost director de Resurse Umane la Complexul Energetic Turceni, în ultimii ani inginer la mina Tehomir, se judecă şi el cu administrația, solicitând în instanță repunerea pe post. Gârjoabă spune că nu putea fi dat afară din companie deoarece este și lider de sindicat și este protejat prin lege. Gârjoabă este printre primii care au depus acțiune în instanță, în cazul său fiind stabilit și un prim termen de judecată, pentru data de 12 octombrie. "Sigur voi câștiga, nu-mi fac probleme pentru că am protecție, sunt președinte de sindicat. Mă pregătesc să mă întorc la serviciu. Până un-alta sunt dădacă la nepoțelele mele și acum sunt mai liber că au plecat la școală și la grădiniță", a comentat Corneliu Gârjoabă. 

Surse din cadrul companiei spun că în prezent sunt înregistrate circa 50 de acțiuni în instanță prin care foștii salariați au contestat decizia de concediere. 

mezinca_arh_1_feb_2011

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: