Minerii de la Lupoaia cer schimbarea maşinilor de transport în carieră

Minerii de la cariera Lupoaia a CE Oltenia merg aproape un kilometru pe calea ferată, pe lângă benzile transportoare, punând-şi astfel viaţa în pericol. Cel puţin asta spune sindicalistul Nicu Bunoaica. Sindicatul Solidaritatea 2013 a depus o adresă la companie prin care cere pentru salariaţi noi mijloace de transport pentru deplasarea prin carieră.

Liderul Sindicatului Solidaritatea 2013, Nicu Bunoaica, spune că a înaintat la companie o adresă prin care a solicitat dotarea UMC Lupoaia cu mijloace de transport tip remorchere, precum cele existente la cealaltă carieră din zona Motru, UMC Roşiuţa. Iată ce argumente a adus acesta la solicitarea înaintată mai-marilor CE Oltenia. "Maşinile aflate în dotare pentru transportul salariaţilor de la sălile de apel către excavatoare, circuite şi abzeţere nu pot ajunge până la destinație deoarece drumurile cât şi maşinile sunt deficitare. Salariaţii UMC Lupoaia, pe timp ploios, merg aproximativ 800 de metri pe șina de cale ferată pe lângă banda transportoare pentru a ajunge la utilaj deoarece aceste vehicule tip NATO rămân împotmolite. Deplasarea salariaților pe lângă circuitul de benzi pune viața și integritatea lor în pericol" se arată în adresa înaintată CE Oltenia, semnată de Nicu Bunoaica.

Cei din administraţia CE Oltenia spun că vor merge miercuri, 23 septembrie, la cariera Lupoaia pentru a vedea dacă aspectele sesizate de acest sindicat sunt într-adevăr fondate. "Suntem în analiză. La UMC Lupoaia chiar miercuri va avea loc o comisie a resurselor umane. Vom discuta și cu domnul Bunoaica, cu conducerea de la cariera Lupoaia, vom discuta, probabil, şi cu alţi responsabili sindicali și conducători din Motru să vedem cum se rezolvă această solicitare sau dacă se confirmă această neregulă la cariera Lupoaia", a declarat Ion Ruşeţ, şeful Departamentului Relaţii cu Comunitatea din cadrul CE Oltenia.

adresa_solidaritatea_Page_1

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: