Bordușanu (PSD): Bugetul CJ Gorj, unul de criză

Modernizarea drumurilor județene ar putea avea de suferit în acest an și asta din cauza bugetului Consiliului Județean Gorj.  Social-democrații anunță că bugetul Consiliului Județean este unul de criză, iar anumite investiții nu vor fi finalizate.

Deși își propun ca pe perioada acestui mandat să reabilidrumurile județene, acest lucru este greu de realizat din cauza faptului că sumele primite de la guvern sunt foarte mici. Nici pe parte de asistență socială situația nu este mai bună.

”Bugetul Consiliului Județean este unul subdimensionat. Întâmpinăm probleme la ceea ce înseamnă capitolul drumuri. Pe acest capitol a venit o sumă extrem de mică, fiind vorba despre aproximativ 5 milioane de lei, sumă mai mică față de anul 2020. Noi ne propunem ca în mandatul 2020-2024 să modernizăm și să asfaltam o rețea de 200 km de drumuri județene și sperăm să realizăm acest lucru. Nici partea de funcționare și susținere materială în ceea ce privește asistența socială nu este deloc roz. Este un alt capitol unde am primit o sumă extrem de mică”, a spus consilierul județean PSD, Anca Bordușanu.

Consiliul Județean Gorj a prins în buget aproximativ 3 milioane de lei privind reabilitarea secțiilor Medicală 1, Neonatologie și Gastroenterologie.  Contractele au fost semnate deja, mai spune Bordușanu.

”În 2021 vom trece la reabilitarea altor trei secții din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu. Este vorba despre secțiile Medicală 1, Gastroenterologie și Neonatologie. Imediat după ce bugetul a fost aprobat, au fost semnate și contractele. Investiția se ridică la aproximativ 3 milioane de lei”,  a mai declarat Bordușanu.

O nouă investiție este legată de Spitalul de Pneumoftiziologie “Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu.  

Vizualizări: 690

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: